Winston Gerschtanowitz niet in nieuwe loterijreclame: ‘Opvallend’

Winston Gerschtanowitz is na alle ophef over zijn ‘goede doel’ niet te zien in de nieuwe Koningsdag-reclame van de Postcode Loterij. “Opvallend wel”, zegt voormalig SBS 6-baas Tina Nijkamp.

Postcode Loterij © Postcode Loterij

Het is voor Winston Gerschtanowitz niet bepaald een gezellige maand. Zijn ‘goede doel’ EarthToday is door het weekblad Quote ontmaskerd als een enorme winstmachine. Volgens Johan Derksen is hij een ‘pseudo-oplichter‘, Youp van ’t Hek vindt hem een ‘graaiende poenpatser‘ en Albert Heijn heeft inmiddels met hem gebroken.

Opvallend

Het valt voormalig SBS 6-baas Tina Nijkamp op dat Winston niet te zien is in de nieuwe Koningsdag-reclame van de Postcode Loterij. En dat terwijl de ‘ambassadeurs’ van de loterij hierin over elkaar heen struikelen. Gaston Starreveld, Caroline Tensen, Martijn Krabbé, Quinty Trustfull en Nicolette van Dam gaan in de reclame helemaal uit hun dak.

Het zou Tina niets verbazen als er bewust voor gekozen is om Winston geen rol te geven in deze reclame. “Postcode Loterij heeft nog geen officiële reactie gegeven op Winston en de winstdoelen van zijn ‘goededoelenbedrijf’… Hij zit in ieder geval niet in hun Koningsdag-reclamespot. Opvallend wel.”

Wat doet loterij?

Nieuwe Revu-columnist Leon Verdonschot vraagt zich af hoe de Postcode Loterij uiteindelijk gaat reageren. “Ik ben benieuwd of we die toffe jongensgrijns van jou op posters met een gouden koffertje blijven zien, of dat de Postcode Loterijen en SBS’en van deze wereld besluiten dat je wellicht niet meer de meest geschikte posterboy voor goede doelen bent.”

Youp van ’t Hek heeft Winston inmiddels omgedoopt tot ‘Winstton’.

Reclame

De nieuwe reclame van de Postcode Loterij:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de Postcode Loterij er beter aan doet om Winston Gerschtanowitz even niet in te zetten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen