Wilfred Genee: ‘Waarom praten we niet meer over Peter R. de Vries?’

Wilfred Genee krijgt er soms een naar gevoel bij dat er nog zo weinig aandacht is voor de moord op Peter R. de Vries. “Er wordt eigenlijk bijna nooit meer wat over gezegd, weet je wel.”

Peter R. de Vries en Wilfred Genee © RTL, SBS

Peter R. de Vries werd vorig jaar zomer vermoord na de uitzending van RTL Boulevard. Niet veel later besloot het programma om de studio aan het Leidseplein in Amsterdam voor goed achter zich te laten. “Hoe vaak denk je nog aan Peter R. de Vries eigenlijk?”, vraagt Wilfred Genee in zijn BNR-radioshow aan Vivienne van den Assem.

Jammer

Vivienne, een van de presentatrices van RTL Boulevard, antwoordt daarop: “Nou, vaak. Sowieso elke dag als ik in de studio ben, maar überhaupt komt dat heel vaak nog in mijn hoofd. Het is ook nog maar heel kort geleden.”

Wilfred: “Nou ja, omdat ik zo vaak al vind dat mensen allemaal door zijn gegaan.”

Vivienne: “Wat bedoel je?”

Wilfred: “Nou ja, er wordt eigenlijk bijna nooit meer wat over gezegd, weet je wel. Er wordt bijna geen aandacht meer aan besteed de laatste weken vind ik. Dat vind ik jammer.”

Bizarre gedachte

Vivienne: “In programma’s bedoel je?”

Wilfred: “In programma’s, om er weer even stil bij te staan. Het blijft nog steeds een bizarre gedachte dat de man er niet meer is, vind ik.”

Vivienne: “Ja, het is een absurde gebeurtenis. Ik weet niet of er per se continu aandacht voor moet zijn in programma’s, maar ik denk dat als er dingen zijn in de zaak het er zeker elke keer weer wel over gaat.”

Wilfred: “Ik had een ochtendshow, daar ben ik nu mee gestopt, maar ik had daarin De Meter van Peter, om maar steeds zaken te behandelen die Peter ook behandeld zou hebben enzo. Ik baal ervan dat ik dat nu niet meer kan doen.”

Levenslang

Kees van der Spek, boezemvriend van Peter, denkt niet dat de moordenaar van Peter ooit nog vrij komt. “Die krijgt gewoon levenslang, wat denk je nou? Die gaat echt niet een paar jaar zitten. Maar ik ga me daar niet in mengen door bijvoorbeeld zelf op onderzoek uit te gaan”, zegt hij in de Weekend.

Daar houdt Kees zich verre van. “Ik doe geen georganiseerde misdaad, dat vind ik niet interessant. Dat is niet mijn specialiteit en ik weet er ook niet genoeg van. Ik ben nooit met Holleeder of Taghi bezig geweest. Dat interesseert me gewoon niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat er te weinig aandacht is voor de moord op Peter R. de Vries?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen