Wendy van Dijk verkleedt zich als tijger, paard schrikt zich dood

Wendy van Dijk heeft een nietsvermoedend paard enorm laten schrikken door als een soort tijger uit de bosjes te springen. Het paard sloeg volledig op hol. “Het is gelukkig wel goed afgelopen.”

Britt Dekker en Wendy van Dijk © RTL, SBS

De dochter van Wendy van Dijk, de 12-jarige Lizzy, is dik bevriend met Britt Dekker. Voor haar verjaardag heeft Britt aan Lizzy een dagje paardrijden op de Veluwe cadeau gedaan, maar moeder Wendy was daar aanvankelijk behoorlijk ongerust over. “Ze zouden toch in galop gaan in die bossen en je zult maar van je paard vallen!”, aldus de SBS 6-ster.

Tijger Wendy

Wendy’s zorgen bleken terecht, want Lizzy viel inderdaad van het paard af. En wie was daar schuldig aan? Uitgerekend Wendy zelf! “We hadden ergens afgesproken en ik zat daar met een tijgerblousje in de bosjes om een filmpje te maken”, vertelt de presentatrice in Veronica Superguide.

En toen? “Lizzy’s paard dacht dat ik een echte tijger was en sloeg op hol. Het is gelukkig wel goed afgelopen.”

Band met Britt

Gelukkig maar. Hoe zit het nou eigenlijk precies met die band tussen Britt en de familie Van Dijk-Galjaard? “Terwijl mijn man Erland en ik nu met Britt samenwerken bij SBS 6, heeft onze dochter haar eerder ontmoet”, legt Wendy uit. “Lizzy en zij deelden een liefde voor paarden en daaruit is een mooie vriendschap ontstaan.”

Is Britt (30) niet veel te oud voor Lizzy? “Dat ze bijna twintig jaar schelen, speelt geen enkele rol. ‘Ik herken de manier van Lizzy’s denken’, zegt Britt dan.”

Dromen waarmaken

Britt is volgens Wendy ‘echt een voorbeeld’ geworden voor Lizzy. “Toen ze aan de voorbereidingen voor de film Silverstar begon, vroeg Lizzy of ze geen rol voor haar kon bedenken. Lizzy kreeg inderdaad een rol en dat beviel zo goed dat ze nu actrice wil worden.”

Wendy is haar dankbaar. “Britt laat haar zien dat je je dromen kunt waarmaken. Al wil Lizzy ook nog steeds heel graag een boerderij met veel dieren.”

Foto

Britt en Lizzy:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het leuk vinden als Wendy van Dijk weer candid-camera-televisie zou maken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen