Tim Hofman heeft Linda de Mol nooit gesproken over The Voice-rel

Tim Hofman heeft nooit met Linda de Mol gesproken over de rel rond The Voice of Holland. Haar toenmalige liefdespartner Jeroen Rietbergen bleek een van de viezeriken bij het programma.

Linda de Mol en Tim Hofman © NPO, BNNVARA

Het misbruikschandaal rond The Voice of Holland is begin dit jaar boven water gekomen na grondig onderzoek van Tim Hofman en zijn team. Het begon met twee kandidates die zich in maart 2021 bij hem meldden met een afschuwelijk verhaal over coach Ali B. Zij waren doorverwezen door het blad LINDA., waar de dames aanklopten in juni 2020.

Van LINDA. naar Tim

Linda de Mol zelf was hiervan ‘vertrouwelijk op de hoogte gesteld‘. Het tijdschrift heeft uiteindelijk niets gedaan met het verhaal van de dames, omdat de hoofdredactie het bewijs te mager vond en de redactie ‘niet is toegerust op onderzoeksjournalistiek’. Intern heeft Linda nooit wat gedaan met haar kennis over Ali’s vermeende wangedrag.

De dames hebben LINDA. vervolgens gevraagd om een doorverwijzing naar Tim. “Daar moet ik bij zeggen: het moment dat wij besloten om daarmee aan het werk te gaan, hebben we ook nooit meer contact met het blad LINDA. gehad”, vertelt de presentator in College Tour, dat gisteren werd uitgezonden op NPO 2.

Tim gelooft Linda

Gastheer Twan Huys: “Vond je het niet vreemd dat juist een vrouwenblad dat verhaal niet wilde publiceren of dat ze dachten: wij kunnen het niet? Dat was het officiële verhaal: ‘Wij zijn er niet voor opgericht.’ “

Tim: “Nee, dat is ook zo. Het vereist veel onderzoek en zij kregen het journalistiek gezien niet rond. Toen hebben de slachtoffers zelf gezegd: ‘Kunnen jullie Tim Hofman bellen?’ Dat is toen gedaan en toen zijn we gaan praten eigenlijk. Natuurlijk hebben wij de vraag gesteld: ‘Is dat omdat het blad LINDA. heet?’ Ons is verzekerd van niet en dat geloofde ik ook.”

Niet gesproken

Tijdens het onderzoek kwam Tim erachter dat ook Linda’s eigen liefdespartner Jeroen Rietbergen zich schuldig maakte aan grensoverschrijdend gedrag bij The Voice.

Twan: “Heb je er wel eens met haar over gesproken? Met Linda de Mol?”

Tim: “Nee.”

Twan: “Wilde je niet?”

Tim: “Nee, nee.”

Linda wordt nog altijd verweten dat ze wat had moeten doen met haar kennis over Ali B, bijvoorbeeld het vertrouwelijk verwittigen van haar broer John de Mol. Hij heeft daarna immers nog lange tijd samengewerkt met de rapper.

John wilde Tim

Tim vertelt in College Tour overigens ook nog dat hij wel eens is gepolst door een van John de Mols vele bobo’s. Hij wil echter niet weg bij de publieke omroep. “Ik ga nergens heen. Volgens mij ben ik wel eens gebeld door een commerciële. Toen stond ik in de Gamma en toen zeiden ze: ‘De grote baas wil met je spreken.’”

En toen? “Toen zei ik: ‘Maar ik heb geen zin’, en toen heb ik opgehangen omdat ik af moest rekenen. Toen belde mijn manager: ‘What the f*ck heb je gezegd?’ Dat is hoeveel zin ik heb om weg te gaan bij BNNVARA.”

Belde John zelf? “Nee, niet zelf. Het is wel iemand die namens Talpa belde: ‘John wil met je om tafel.’ Ik zit gewoon goed.”

Fragment

Een fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen