Sigrid Kaag zorgt voor rumoer op BN’er-première: ‘Film mij NIET!’

Sigrid Kaag was gisteren aanwezig bij de glamoureuze BN’er-première van de balletklassieker Raymonda, maar wilde niet gefotografeerd of gefilmd worden door de media. “Vanwege Oekraïne.”

Sigrid Kaag © SBS, NPO

De glamoureuze première van de balletklassieker Raymonda in het gebouw van het Nationale Opera & Ballet in Amsterdam werd gisteren bijgewoond door talloze sterren. Zo paradeerden onder meer Pernille La Lau, Caroline de Bruijn en Angela Groothuizen over de rode loper. Wie ook van de partij was? Sigrid Kaag.

Sigrid speelt verstoppertje

Over haar aanwezigheid was nogal wat te doen, vertelt Albert Verlinde aan de desk van Shownieuws. “Je staat allemaal klaar – de cameramensen, de fotografen en de verslaggevers ook – en van tevoren werd er gezegd: ‘Sigrid Kaag is er, maar ze heeft liever niet dat ze op de foto gezet wordt of gefilmd wordt dat ze naar die première toegaat’.”

Vreemd, vindt Albert. “Dan denk je: hoezo dan?! En als je dan doorvraagt, dan heeft het te maken met het feit dat zij het lastig vindt met de oorlog in Oekraïne, dat je dan naar zoiets toegaat. Dan denk ik: ja, of ga dan niet, of ga via de achterdeur naar binnen, dan ziet niemand je, of maak er een statement van.”

Hollandse houding

Sigrid had er juist een mooie draai aan kunnen geven, denkt Albert. “Het is ook nog zo dat Olga Smirnova een Russische danseres is die gevlucht is en binnenkort ook nog de hoofdrol in deze voorstelling speelt. Dan had ze toch kunnen zeggen van: ‘Ik wil ook de danswereld en haar een hart onder de riem steken en daarom ben ik hier.'”

Nu doet ze volgens Albert heel raar. “Ze had van alles kunnen zeggen, maar goed, we hebben toch een foto dat ze inderdaad een beetje achterlangs over de rode loper piept. Kijk, hier zie je het. Ik hoop dat ze een leuke middag gehad heeft, maar ik vind het een rare, een beetje Hollandse houding ook. Of je gaat en je gaat er vol voor of je gaat niet.”

‘Ga dan niet!’

Onhandig, vindt Shownieuws-presentatrice Tooske Ragas het. “Ja, dan kun je beter niet gaan.”

Story-baas Guido den Aantrekker: “Maar ze was er dus als privépersoon, neem ik aan hè? Want er is volgens mij niet echt een link met haar werk.”

Albert: “Nee, maar D66 is natuurlijk wel de club van cultuur, dus ik kan me voorstellen dat je het mooi vindt om daar te zijn.”

Mark Rutte

Albert deelt vervolgens een compliment uit aan zijn éigen partijleider. “Bijzonder is wel dat Mark Rutte altijd zelf betaalt voor zijn kaartje, hè? Altijd. Die gaat nooit gratis naar een voorstelling toe. Dat weet ik uit ervaring. Ik zei op een gegeven moment: ‘Kom eens een keer naar Billy Elliot kijken ofzo.’ Toen zei hij: ‘Dat wil ik wel, maar ik wil betalen.’”

Guido: “Dat vind ik wel netjes.”

Fotograaf William Rutten lachend: “Er zijn nog heel veel mensen in Nederland die nog geld van hem krijgen. Misschien kan hij dat ook een keer betalen dan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u dat Sigrid Kaag niet gefilmd of gefotografeerd wilde worden op de rode loper?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen