Samantha Steenwijk onder vuur bij bezoekers NU.nl: ‘Zó hypocriet!’

Samantha Steenwijk krijgt naast steunbetuigingen ook heel veel negatieve reacties op haar besluit om Yvonne Coldeweijer voor de rechter te slepen. Veel mensen vinden haar erg hypocriet.

Samantha Steenwijk © NU.nl, RTL

Ze is in korte tijd 22 kilo afgevallen: Samantha Steenwijk. Volgens Yvonne Coldeweijer komt dat door het gebruik van illegale dieetpillen, maar de zangeres heeft een heel andere verklaring: paardrijden. Yvonne heeft al gerectificeerd en de video verwijderd, maar Samantha wil per se een rectificatie met witte letters op een zwarte achtergrond. Én 5.000 euro.

Hypocriet

Samantha stapt daarom naar de rechter, wat zelfs tot onbegrip leidt bij haar collega’s van RTL Boulevard. En ook de bezoekers van NU.nl vinden het maar een rare actie. De meest gelikete reactie komt van Yasmin: “Staat Samantha zelf niet achter de desk bij Boulevard? Dus wel kunnen uitdelen, maar niet kunnen incasseren?”

En de op een na meest gelikete reactie is die van V_Boomer: “Mevrouw Steenwijk staat wekelijks te roddelen over BN’ers bij Boulevard. En een afslankroddeltje over haar en ze staat meteen op haar achterste hoeven? Dit kort geding is natuurlijk gewoon dominant gedrag van Steenwijk. En zonde van ieders tijd.”

Borstklopperij

De twee rectificaties en verwijdering van de video waren volgens V_Boomer al totaal overbodig. “Ik hoop dat de rechter goed duidelijk maakt dat het niet de bedoeling is om dit soort borstklopperij in een rechtszaal uit te kibbelen.”

Ferragosto is het daarmee eens: “Die Samantha Steenwijk mag ook wel eens aan een beetje zelfreflectie doen. Zo vaak met dat hoofd op tv, met een mening over alles en iedereen. Nu is ze zelf een keer aan de beurt en wil ze weer haar zakken vullen, bah! Áls Yvonne Coldeweijer moet betalen, dan alles overmaken naar Giro 555.”

En Ruud: “Gewoon helemaal geen boete. Wie zelf ook uitdeelt in Boulevard moet ook kunnen incasseren.”

‘Voor Carlo!’

Andere mensen denken dat Samantha al pissig was op Yvonne vanwege de roddels over haar goede collega Carlo Boszhard. Wil63: “Ze doet dit alleen omdat ze vriendjes is met collega Carlo Boszhard waarmee ze in hetzelfde zangprogramma zit en zo de juicekanalen wil aanpakken!”

Yvonne heeft wel vaak gelijk, zeggen andere reageerders. “Helemaal verzinnen zal ze het niet. En ze heeft ruimte gegeven aan de reactie van Steenwijk. Roddeljournalistiek kun je niet leuk vinden en je hoeft het niet te kijken of te lezen, maar het hoort al sinds jaar en dag bij ‘bekend zijn’. Alleen is het nu veel laagdrempeliger.”

Kritiek op Yvonne

Er is niet alleen maar kritiek op Samantha, maar ook op Yvonne. Dan gaat het over juicekanalen in het algemeen en hoe schandelijk die zijn. Marcel vindt dat onterecht: “Dit zijn wel de kanalen die alle wanpraktijken in televisieland geopenbaard hebben waar iedereen van wist maar niemand zijn bek over durfde open te doen.”

“Juice channels zijn misschien niet netjes, maar dat nagemaakte zooitje wat zich BN-er noemt is nog tien keer zo erg. Die mensen smullen niet van andermans ellende, die mensen smullen ervan dat het hypocriete zogenaamd politieke zooitje een keer aangepakt wordt.”

Alle pittige reacties van de bezoekers van NU.nl kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen