RoddelPraat buigt voor John de Mol: ‘Kansloos tegen miljardair’

Dennis Schouten en Jan Roos verwijderen het deel van hun laatste RoddelPraat-uitzending waarin ze beweren dat de familie De Mol getuigen in de mishandelingszaak tegen Johnny heeft betaald.

Jan Roos en Dennis Schouten © RoddelPraat

John de Mol is woest over de bewering van RoddelPraat dat meerdere getuigen in de mishandelingszaak tegen Johnny de Mol vijfduizend euro zouden hebben gekregen. Hij eiste een rectificatie en verwijdering van de uitzending. Presentatoren Dennis Schouten en Jan Roos hebben besloten om daarin mee te gaan.

Kansloos

Dennis en Jan laten op hun sociale media weten: “Wij hebben besloten om (deels) te voldoen aan de eis van John de Mol om een gedeelte van de uitzending (5 minuten) eruit te knippen en een rectificatie te plaatsen (maandag om 17:00 uur). Waarom?”

Daarvoor zijn drie redenen, zeggen ze. “Wij willen anderen mogelijk niet in gevaar brengen. In een proces tegen een miljardair ben je kansloos. Wij hebben geen zin om iedere maand in de rechtbank te zitten.”

10.000 euro

Peter Plasman, advocaat van John de Mol, bevestigt aan RTL Boulevard dat RoddelPraat aan hun eisen tegemoetkomt. Er was ook een bodemprocedure aangekondigd om geleden schade te vorderen, maar John zal volgens hem voorstellen om een bedrag van 10.000 euro over te maken aan Stichting Het Vergeten Kind.

Daar gaat RoddelPraat níet in mee. “Dat de familie De Mol nu opeens wil dat wij 10.000 euro gaan betalen aan ‘Het vergeten kind’ is bezopen. Wij gaan niet meewerken aan een ‘Kijk eens wat wij deugen’ momentje van deze familie. Wel adviseren wij Familie De Mol in deze onrustige tijden om zelf 10.000 euro te betalen een het ‘Blijf van mijn lijf huis’.”

‘Anders niks’

Waarom een blijf-van-mijn-lijfhuis? Dat is ‘in verband met de zaak van Johnny de Mol’, vult Dennis aan bij Boulevard. “Stel dat John de Mol het geld overmaakt dan willen wij dat ook doen, maar dan naar het Blijf Van Mijn Lijf-huis. Anders krijgen ze geen geld te zien.”

Verklaring

De verklaring van RoddelPraat:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen