Ook bij RTL Boulevard twijfels over ‘afvalgeheim’ Samantha Steenwijk

Samantha Steenwijk krijgt na haar ietwat gênante kort geding tegen Yvonne Coldeweijer een trap na van haar eigen RTL Boulevard. Daar is namelijk ook niet iedereen overtuigd van haar ‘afvalgeheim’.

Samantha Steenwijk © RTL Boulevard

Vlak voor de jaarwisseling zorgde Samantha Steenwijk voor flink wat verbazing met haar plotselinge gewichtsverlies. Ze legde uit dat ze 22 kilo is afgevallen door paard te rijden. Jeroen van der Boom vindt dat wel héél merkwaardig en volgens Yvonne Coldeweijer is er dan ook helemaal niets van waar. Zij stelt dat ze illegale dieetpillen heeft gebruikt.

Gedoe rondom Samantha

De lange tenen van Samantha zijn berucht, dus ondanks dat Yvonne haar video offline haalde én twee rectificaties plaatste, tuigde ze alsnog een juridisch circus op. Volgens De Telegraaf is dat voor de aandacht; zelf beweert Samantha dat ze vreest voor een toename van ic-patiënten door gebruikers van dieetpillen. “Ik ben nu hun inspiratiebron!!!!”

Voordat Samantha er een hele heisa van begon te maken had echter vrijwel niemand over die dieetpillen gehoord. De algemene teneur is dan ook dat ze het zelf alleen maar erger maakt. Sterker nog: zelfs haar eigen RTL Boulevard lijkt niet echt in kamp-Samantha te zitten. Daar kreeg ze eerder al van de sterren aan de desk een kleine veeg uit de pan.

Flinke trap na

En nu krijgt Samantha ook nog eens Boulevard-redacteur Tim van Rodijnen over zich heen. Hij schrijft voor de website van het programma een behoorlijk pittige column over de gepikeerde amazone. Wat blijkt? Bij RTL Boulevard geloven ze ook niet allemaal in het ‘afvalgeheim’ van Samantha.

Tim cynisch: “Nou, ik wil er graag bij zijn, als de kilo’s er inderdaad zo razendsnel afvliegen als je op een paard gaat zitten.”

Onhandig

Het is heel onhandig dat Samantha het allemaal zo heeft opgeblazen, vindt Tim. “Nu vragen júíst meer mensen zich af of ze op een illegale manier is afgevallen, ja of nee. De uitspraak dient pas over twee weken, maar toch voelt het nu al alsof de zangeres heeft verloren.”

Dat kort geding was volgens Tim helemaal niet nodig geweest. Hij wijst erop dat Yvonne al lang en breed heeft gerectificeerd, maar dat Samantha die rectificatie slechts iets anders wil hebben. “Een behoorlijk paardenmiddel, om naar de rechter te stappen voor zoiets kleins.”

Beetje vreemd

En wat vindt Boulevard-redacteur Tim ervan dat Samantha roept dat het Yvonne haar schuld is als er straks mensen met een hersenbloeding op de intensive care liggen? “Een beetje vreemd natuurlijk, want je moet het haar nageven: als iemand zegt dat die pillen gevaarlijk zijn, is zij (Yvonne, red.) het.”

Al met al heeft Samantha zélf voor dit hele mediacircus gezorgd, vindt Tim. Hij verheugt zich op de juicevideo die Yvonne heeft aangekondigd over deze zaak. “Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik kan niet wachten om te horen wat Yvonne nog meer gaat zeggen.”

De column van redacteur Tim van Rodijnen kunt u lezen op de website van RTL Boulevard.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Samantha 'lange tenen' Steenwijk nog zin heeft om aan de RTL Boulevard-desk te verschijnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen