Olcay Gulsen vertrekt bij Talpa: ‘Ik wil daar niet meer verder’

Het contract van Olcay Gulsen bij het Talpa Network van John de Mol wordt aan het eind van dit jaar niet verlengd. “Dat wil ik ook niet”, zegt de presentatrice resoluut in de VARAgids.

Olcay Gulsen © SBS 6

Olcay Gulsen tekende in 2019 een driejarig exclusief contract bij Talpa en dat verloopt bijna. Het contract werd eerder al behoorlijk uitgekleed, omdat ze weigerde om nog langer Shownieuws te presenteren. Dat leverde haar een salariskorting op. Volgende week debuteert ze als NPO 3-presentatrice met een programma over huiselijk geweld.

Klaar met Talpa

Mag dat uitstapje naar de NPO wel van Talpa? Hoe kan dat? “Omdat ik bij mijn overstap van RTL naar Talpa heb uitonderhandeld dat ik voor de publieke omroep nog steeds programma’s mag presenteren. Ik vond dat belangrijk”, vertelt ze in de VARAgids.

Ze vervolgt: “Ik wil niet alleen entertainment maken, maar ook bezig zijn met verdiepende series of onderwerpen waarvan ik zelf iets kan leren. Daarom ben ik ook vertrokken bij RTL Boulevard: ik was wel klaar met itempjes maken over bekende Nederlanders. Mijn contract loopt eind van dit jaar af bij Talpa en dat wordt niet verlengd. Dat wil ik ook niet.”

Weg bij John

Olcay gaat dus weg bij het mediabedrijf van John de Mol. “Ik heb er niet zoveel gedaan. Ik ben niet het succesnummer van Talpa. De bedoeling was dat ik voor Net 5 meer programma’s zou gaan maken. Maar daar kijkt niemand naar, dus dat is helaas niet gelukt. En mijn profiel past in de basis niet bij Talpa.”

Er is sowieso weinig plek voor serieuzere televisie, merkt Olcay. “Ik kan geen vier titels noemen die ergens over gaan. Ik hoef ook niet per se tien programma’s op tv te maken, die urgentie voel ik niet. Ik doe best veel andere dingen die ik fijn vind, waar ik blij van word.”

Ja of nee

Waar is ze voortaan druk mee? “Ik maak podcasts met Ruud (de Wild, haar partner, red.), heb een eigen beautylijn, zit op sociale media en zet me in voor vrouwenrechtenorganisatie UN Women Nederland.”

“Ik zou het leuk vinden om ja of nee te kunnen zeggen tegen een onderwerp omdat ik het interessant vind, niet omdat het in mijn contract staat. Of zelf programma’s bedenken. Ik heb net een format gepitcht bij de publieke omroep over teruggaan naar je roots.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen