Nikkie Plessen maakt Douglas-klanten woest: ‘Ze is een racist!’

Nikkie Plessen stort parfumketen Douglas in een regelrechte pr-nachtmerrie. Het bedrijf wordt op Instagram overladen met reacties van woeste klanten, die haar onverbloemd een ‘racist’ noemen.

Nikkie Plessen © RTL, Instagram

Een jaar geleden werd Nikkie Plessen min of meer gecanceld door de inclusieve gemeenschap, omdat haar nieuwe make-uplijn wel héél erg gericht was op witte vrouwen zoals zij. Van de zeven tinten foundation die ze lanceerde waren er vijf voor witte vrouwen en twee voor alle andere huidskleuren. De woeste reacties werden snel door Nikkie verwijderd.

Nikkie onder vuur

Hoewel Nikkie echt medewerkers vrij moest maken om de negatieve reacties op Instagram te beteugelen, verstomde de kritiek niet. Zo kreeg ze onder meer snoeiharde kritiek van BNNVARA-presentatrice Ciana Mayam. De shitstorm barstte pas écht los voor Nikkie toen er verhalen over discriminatie bij haar bedrijf naar boven kwamen.

De succesvolle influencer Selma Omari, de ex van Boef, riep spijt te hebben van haar Nikkie-aankopen en zelfs Cosmopolitan sloopte Nikkie. RTL Boulevard hield Nikkie de hand boven het hoofd. De showrubriek weigerde te reageren op kritische vragen en ook aan de desk werd niets aan haar gevraagd.

Draaiende Nikkie

Nikkie reageerde in privéberichten wel op kritische klanten. “Ik weiger dit soort rioolpers een podium te geven. (…) Op leugens van een ‘anonieme’ bron over iets dat iemand van ons personeel 5 jaar geleden zou hebben gezegd, daar kan ik niks mee”, brieste ze. “Ik kan mezelf in de spiegel aankijken en als ik iets niet ben dat is het een racist.”

Een week later leek Nikkie zich wel degelijk iets aan te trekken van de kritiek op haar ’te witte’ mode-imperium, want opeens hield ze een fotoshoot met donkere modellen.

Douglas onder vuur

De mensen zijn het allemaal niet vergeten, blijkt nu Douglas heeft aangekondigd de make-up van Nikkie te gaan verkopen. De Instagram-pagina van de parfumkanten stroomt vol met honderden kritische reacties. “Wat jammer dat jullie mee gaan met deze racistische plastic vuilniszak”, klinkt het.

Er is erg veel woede. “We kopen precies niks van zo een smerige racist. Bye bye Douglas, dit zegt genoeg over jullie. ICI Paris XL, here we come”, zegt de een.

Tante Lien: “WALGELIJK!! 🤢 Waarom verkopen jullie make-up van een racist die Zwarte vrouwen en anderen die kritiek op haar racisme uiten, de mond snoert??”

‘Wat een grap!’

Noortje vindt het echt niet kunnen: “Ik ben al jaren trouwe klant. Maar dit doet me echt twijfelen om jullie te boycotten. Nikki is een racist! Zijn jullie de win actie vergeten. Toen een dame met hoofddoek had gewonnen en Nikkie besloot om de prijs aan een witte dame te geven.”

Zo gaat het maar verder: “Wat een GRAP. Kap toch met deze racistische ONZIN. Niemand koopt die CRAP. Gadverdamme zeg. Ik ga voortaan naar de ICI Paris XL!!!!!! Douglas boycot ik bij deze.”

De honderden reacties op de Douglas-pagina zijn op dit moment nog niet verwijderd, maar klanten denken dat het snel zal gebeuren. “Nikkie, gelukkig kan je hier de comments niet verwijderen… Of ben je alweer aan het bellen met de Douglas-stagiaire om de comments onder deze post uit te schakelen? 😂”

Vera Camilla

De bekende influencer Vera Camilla vindt het een gotspe. “Ik ben sprakeloos, Douglas. Waarom supporten en verkopen jullie deze racistische onzin?! (…) Begint langzaam pijnlijk duidelijk te worden dat de gesprekken die Angela Onuoha gevoerd heeft met grote winkels en merken vanuit hun kant alleen maar voor de show waren. Misselijkmakend.”

Angela Onuoha zet zich samen met Natacha Harlequin al geruime tijd in voor een inclusiever foundation-aanbod in Nederlandse winkels. Zij reageert als volgt op de samenwerking tussen Douglas en Nikkie: “If you know… then you know why I got an instant headache right now.”

Instagram

De post van Douglas met de honderden woeste reacties:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het gerucht klopt dat Nikkie Plessen zelf betaalt om in RTL Boulevard te mogen staan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen