Maxime Meiland reageert op commotie over trui van 900 euro

Maxime Meiland reageert op de commotie die is ontstaan over haar pocherige uitspraken in de Beau Monde. Ze geeft de media de schuld. “Ik zie weer allemaal artikels die niet kloppen.”

Maxime Meiland © Instagram

Hoewel Maxime Meiland momenteel te zien is in een programma over leven in de bijstand, doet ze in de nieuwste editie van de Beau Monde behoorlijk brallerige uitspraken. Ze vertelt blasé dat ze tijdens het shoppen ‘regelmatig’ vergeet op het prijskaartje te kijken en dan flink moet dokken bij de kassa, tot wel 900 euro voor een simpel truitje.

Truitje van 900 euro

Maxime zegt er het volgende over: “Het overkomt mijn vader en mij regelmatig dat we, uit enthousiasme, niet op het prijskaartje gekeken hebben. Dan staan we bij de kassa en is het: ‘Dat wordt dan negenhonderd euro’. Voor iets simpels als een trui. We durven vervolgens niet te zeggen: ‘Oh meid, hang maar terug’. Al balend halen we dan onze pinpas tevoorschijn.”

Het moet bitter zijn voor de mensen die écht in de bijstand leven om dit soort opschepperige uitspraken te lezen. Niet eens naar je prijskaartje kijken en dan toch maar 900 euro afrekenen omdat je je anders een beetje geneert… Alsof het wisselgeld is.

Ophef in de media

De uitspraken van Maxime veroorzaken flink wat ophef, omdat ze totaal niet passen bij iemand die momenteel de hoofdrol speelt in een programma dat armoede in Nederland aan de kaak moet stellen. ‘Ondanks bijstand-programma koopt Maxime Meiland soms zonder op te letten: ‘Trui van 900 euro’’, kopt Metro bijvoorbeeld.

En ook het AD is verbijsterd: “Op tv is momenteel te zien hoe Maxime Meiland en haar familie van een bijstandsbudget leven, maar in het échte leven heeft de realityster een compleet ander uitgavenpatroon. Ze shopt zonder op de prijskaartjes te kijken, en zo het komt weleens voor dat ‘iets simpels als een trui’ dan ineens 900 euro blijkt te zijn.”

Maxime geïrriteerd

Maxime reageert op haar Instagram geïrriteerd op de ophef. De media hebben het weer gedaan – het standaardexcuus als BN’ers spijt hebben van hun uitspraken. “Nou, lieve mensen, ik heb toch het gevoel dat ik dit even moet toelichten, want ik zie weer allemaal artikels die niet kloppen, namelijk ‘Maxime shopt altijd zonder op de prijskaartjes te kijken’.”

Ze vervolgt: “Dat is dus helemaal niet waar. Het gaat namelijk over het interview dat morgen in de Beau Monde verschijnt met een waanzinnige fotoshoot trouwens en daarin vertel ik dat het mij weleens is gebeurd dat als ik aan het winkelen ben, ik een onwijs gaaf item zie en dan dus vergeet op het prijskaartje te kijken en dat je dan uiteindelijk naar de kassa gaat en dat ze dan een belachelijk hoog bedrag daarvoor vragen, maar dat ik dan te schijterig ben om te zeggen: ‘Nou nee, laat maar, hang het maar terug.’ Dat durf ik niet.”

‘Rustig aan’

Het wordt allemaal uit zijn verband getrokken, aldus Maxime. “En die trui van 900 euro was een soort voorbeeld van zoiets simpels waarvan je denkt: dat kan nooit megaduur zijn, maar dat je je dan toch weer helemaal je de pleuris schrikt. Dat. Dus rustig aan mensen en doe allemaal niet zo gek alsof ik niet met geld om kan gaan of whatever. Doe even, arghh…”

De letterlijke uitspraken van Maxime zijn gewoon terug te vinden op de Beau Monde-site. Het is de tweede keer in korte tijd dat Maxime onterecht met een beschuldigende vinger naar de media wijst. Zo loog ze onlangs tegen Anna Nooshin dat enkele van haar uitspraken door de media waren verzonnen, terwijl die gewoon in de biografie van haar vader staan.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maxime Meiland roept dat de media alles weer hebben verzonnen. Wat denkt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen