Maxim Hartman haalt uit naar RTL-sterren, ontslagen door Boulevard?

Maxim Hartman lijkt na zijn heftige uitspraken over Nikkie de Jager aan de kant gezet door RTL Boulevard, maar de zender wil daar niets over zeggen. Nu geeft hij haar nog eens een trap na.

Maxim Hartman © RTL

Nikkie de Jager is hét nieuwe grote talent in de Nederlandse mediawereld en RTL lijkt haar te hebben ingelijfd. Ze debuteerde gisteren met een eigen zaterdagavondshow en speelt vanaf volgende week een prominente rol in de jury van de Carlo Boszhard-show Make Up Your Mind. Toch wordt ze keer op keer beledigd door een ander RTL-gezicht.

‘K*tmeisjes’

Het gaat om Maxim Hartman, die de afgelopen jaren veelvuldig te zien was als verslaggever in RTL Boulevard. Hij opende anderhalve maand geleden keihard de aanval op Nikkie, onder meer door haar uit te schelden voor Poolse prostituee. Toen Aaf Brandt Corstius daar wat over zei, schold hij haar vader uit voor een ‘t*ringhond‘.

Niet veel later begon Maxim ook al de jonge fans van Nikkie te beledigen. Dat zijn volgens hem 12- tot 15-jarige ‘k*tmeisjes’. “Ze zijn zwakbegaafd.”

Druppel voor RTL

Het lijkt erop dat dat de druppel was voor RTL-baas Peter van der Vorst, want we zien Maxim niet meer verschijnen aan de desk van Boulevard. Op de vraag aan RTL of zijn beledigende uitspraken aan het adres van zenderster Nikkie invloed hebben op zijn samenwerking met Boulevard, wil de zender desgevraagd niet reageren.

Mocht Maxim daadwerkelijk de laan uit zijn gestuurd, dan zal het ook meespelen dat hij recentelijk zelfs aan de Boulevard-desk begon te schelden met ’t*ringhond’. Toen was Willibrord Frequin de geadresseerde.

Maxim geeft trap na

Maxim geeft Nikkie dit weekend een trap na op zijn Instagram-pagina. Hij plaatst foto’s van enkele BN’ers die vrijdag aan de talkshowtafel van Jinek zaten, waaronder gastvrouw Eva Jinek zelf, maar ook Marc-Marie Huijbregts en… Nikkie de Jager.

De omstreden tv-maker plaatst daarbij: “A few faces on linear tv en dan vergeet ik bijna nog die crimefighter Kees van der Spek die zogenaamd onopvallend en onbedoeld de rol van Peter R. de Vries probeert over te nemen. Pijnlijk. IJdelheid is zo lelijk. Nikkie was vooral erg onzeker. Dus haar make-up deed er niet toe.”

Onwaardig

Kees van der Spek is een van de deskundigen van RTL Boulevard. Maxim heeft geen goed woord voor hem over: “Hij zal best aardig zijn maar vond hem gister erg door de mand vallen. Onnodig op zijn leeftijd. Het was onwaardig.”

Daarna plaatst Maxim een foto van een graafmachine. “Dit spoelt alle lelijkheid weg. (Zelfs de lelijkheid van tv).”

Als Maxim niet meer welkom is bij RTL Boulevard, dan heeft hij zijn tweede klus in korte tijd verloren. Afgelopen winter gaf Veronica Superguide aan Maxim te hebben gedumpt als verslaggever, al beweerde hij zelf anders.

Update

Update maandag 4 april – Zelf zegt Maxim Hartman hier het volgende over: “Voor de goede orde. Ik ben niet ontslagen. Was nooit in dienst. Ik bepaal altijd zelf of ik iets doe voor wie dan ook. Duidelijk?”

Insta-post

De Instagram-post waarin Maxim uithaalt naar de Jinek-tafel:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het een goede beslissing als Maxim Hartman inderdaad aan de kant is gezet door RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen