Marieke Elsinga’s radiopauze leidt tot speculatie: ‘Waarom zo plotseling?’

De radiopauze van Marieke Elsinga leidt tot geruchten. De deskundigen van Shownieuws vinden het opvallend dat ze zo plotseling vertrekt. “Ze kan gedwongen zijn”, speculeert Albert Verlinde.

Mattie Valk en Marieke Elsinga © Qmusic

Marieke Elsinga stopt voorlopig met de ochtendshow van Qmusic, omdat ze een burn-out wil voorkomen. Ze kondigde het nieuws gisteren aan middels een audioberichtje in haar programma met Mattie Valk. De deskundigen van Shownieuws vinden het vreemd dat de presentatrice niet gewoon in de studio zat om haar pauze uit te leggen.

Complot

Het valt Tooske Ragas op dat er wisselende geluiden uit het Qmusic-kamp komen. “Hij doet het klinken alsof er al heel veel aan de hand is, terwijl zij het doet klinken alsof er nog niets aan de hand is en ze dat zo graag wil houden. Als dat zo is, lijkt me dat een heel verstandige zet. Ik dacht wel meteen: het is de derde keer dat hij dan in zijn eentje overblijft.”

Albert Verlinde wijst op de geruchten van afgelopen weekend. Vlak voordat Marieke haar tijdelijke Qmusic-pauze bekendmaakte, meldde de bekende radiocolumnist Patrick Kicken dat ze haar vroege uitzendtijdstip niet meer aankan en daarom de overstap maakt naar concurrent Radio 538. “Dat is een soort complot.”

Gedwongen?

Sandra Schuurhof denkt niet dat het gerucht van Patrick klopt. “Als je een overstap gaat maken, ga je dat niet op deze manier doen toch?”

Albert denkt daar anders over. “Nou ja, je kunt gedwongen zijn. Dat ze zeggen: ‘Zeg maar gewoon even dat het niet kan, we willen je niet tot het laatste moment in de ochtend houden.’ Maar als ik haar zo hoor…”

Hoewel hij het niet lijkt uit te sluiten, denkt Albert zelf dat Marieke oprecht vermoeid is. “Nu ik dit zo hoor – ik weet niet hoe het met jullie zit – maar het klinkt wel alsof ze er behoorlijk doorheen zit.”

Afscheid nemen

Als Marieke niet acuut oververmoeid is, dan vindt Ronald Molendijk het wel vreemd dat Marieke niet gewoon even zelf in de studio zat om tekst en uitleg te geven. “Ik denk tegelijkertijd ook wel: je had er misschien ook nog eventjes vrijdag kunnen zitten om dit te zeggen. Het voelt ook een beetje als heel erg urgent ineens.”

Hij vervolgt: “Je kunt dan ook even afscheid nemen van je luisteraars voorlopig. Ze is niet ineens ziek thuis gaan zitten met een verstandskies die doorkomt ofzo.”

Net te veel

Waarom zo plotseling? Albert: “Dat gerucht kan ook net iets te veel geweest zijn, hè? Dan zit je al een beetje tegen het randje aan en dan komt dit in één keer.”

Sandra: “Het kan natuurlijk ook best op waarheid berusten, dat ze klaar is met die ochtend, hè? Dat kan natuurlijk. Alleen dat kan ook naast elkaar bestaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marieke Elsinga: gewoon vermoeid of is er meer aan de hand?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen