Ladies of Soul aangepakt door John van den Heuvel: ‘Sla even over!’

De Ladies of Soul krijgen pittige kritiek te verwerken van John van den Heuvel. Hij vindt het onhandig dat Berget Lewis, Candy Dulfer en Edsilia Rombley gewoon verdergaan met Glennis Grace.

John van den Heuvel en Ladies of Soul © RTL, Instagram

De knokpartij van Glennis Grace in de Jumbo heeft haar goodwill bij de mensen compleet geruïneerd. Ze nam vorige week een sorryfilmpje op in de hoop dat de mensen haar zouden vergeven en ze gewoon weer lekker kan optreden, maar dat is toch wat anders gelopen. Haar geloofwaardigheid wordt namelijk ernstig in twijfel getrokken.

Ladies onder vuur

De Ladies of Soul, het dameskwartet dat bestaat uit Berget Lewis, Candy Dulfer, Edsilia Rombley en Glennis Grace, maakte direct na Glennis’ filmpje bekend dat ze gewoon onderdeel blijft van de groep. En daar is zó ongelooflijk veel kritiek op, dat de ‘Ladies’ zich zelfs genoodzaakt zagen om de comments op Instagram te sluiten.

RTL Boulevard opende de uitzending er gisteren zelfs mee. Presentatrice Vivienne van den Assem: “Dat het Jumbo-incident van Glennis voor de Ladies of Soul een ver-van-mijn-bed-show lijkt wordt eens te meer duidelijk wanneer ze besluiten om niet te breken met de zangeres, maar boze fans buitelen in de Instagram-comments over elkaar heen.”

Veel woede

Tv-kenner Rob Goossens ziet dat er veel woede is over de houding van de ‘Ladies’. “Er is evident heel veel woede over het feit dat ze gewoon doorgaan en het een samenloop van omstandigheden noemen. Van: oepsiefloepsie, we gaan in het najaar weer naar de Ziggo Dome.”

Het gaat allemaal te snel en te makkelijk, vindt Rob. “Ik vind dat ze hier wel heel gemakkelijk overheen stappen. Als uiteindelijk zou blijken dat wat Glennis Grace daar in de Jumbo heeft gedaan wel meevalt, dan kun je gewoon weer met elkaar verder, maar we weten op dit moment nog niet precies wat er speelt.”

John kritisch

John van den Heuvel vindt dat Glennis een pas op de plaats moet maken. “Had het niet veel beter geweest om ook even de rechtszaak af te wachten? Want dat is gewoon het meest cruciale wat je wil weten. Wat gaat de rechter hiervan vinden en welke straf wordt er uitgedeeld?”

Luuk Ikink: “Zij zal denken: dat kan misschien wel de hele zomer duren en dan kan ze de hele zomer niet werken.”

John: “Ja, maar dat is dan jammer. Dan moet je daar maar gewoon op wachten. En dan moet je misschien maar zeggen: ik sla het concert een jaartje over. Het lijkt me dat de rechter hierin leidend moet zijn.”

Stapje terug

Het imago van Berget, Candy en Edsilia staat zwaar onder druk nu ze zich afficheren met iemand die zich mogelijk ernstig gewelddadig heeft misdragen.

Rob: “Glennis had natuurlijk ook zelf kunnen zeggen: ‘Ik doe even een stapje terug.’ Daarin had ze zelf haar vriendinnen kunnen behoeden voor dit debacle.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen