Johan Derksen vindt dat Marco Borsato al genoeg gestraft is

Johan Derksen vindt dat Marco Borsato al genoeg gestraft is. Ook als de zanger schuldig blijkt aan het misbruik van een 15-jarig meisje, kan hij volgens de VI-ster gewoon weer aan het werk.

Johan Derksen en Marco Borsato © SBS, William Rutten

Marco Borsato wordt er niet alleen van beschuldigd meerdere minderjarige meisjes te hebben betast bij The Voice Kids, maar ook heeft een 22-jarige vrouw aangifte tegen hem gedaan van seksueel misbruik vanaf 15-jarige leeftijd. De zaak is door het Openbaar Ministerie in onderzoek genomen, maar er is voorlopig nog geen duidelijkheid over.

‘Het is in de mode’

Het lijkt erop dat daders van seksueel grensoverschrijdend gedrag vaak best snel weer aan het werk kunnen, merkt Wilfred Genee op in Vandaag Inside. “Marc Overmars werkt alweer, Mick van Wely is alweer terug bij De Telegraaf.”

Terecht, vindt Johan Derksen. “Ja, maar kijk, het is ook niet zo dat iemand de doodstraf moet krijgen. Dat is tegenwoordig ook een beetje de mode. Een zanger die uit de pas loopt mag nooit meer zingen. Kijk, die Borsato moet gewoon weer aan het werk.”

‘Gaat om kinderen!’

Gaat Marco nog stadions vullen dan? “Die heeft een heel moeilijke terugweg, want die trekt niet het Feyenoord-stadion in één keer vol. Die zal in het kleine clubcircuit helemaal alles weer op moeten bouwen. Het is toch niet zo omdat die jongen een dame in de kont geknepen heeft, dat hij van z’n leven niet mag optreden?”

Politiek verslaggever Merel Ek: “Hè, maar dit ging over kinderen, hè, bij Marco Borsato?!”

Johan: “Dat is nog niet bewezen, hè?”

Geestig, vindt Merel, omdat Johan vlak daarvoor het belang van onderzoeken in MeToo-zaken bagatelliseerde. “Ja, kijk, hier! Wat leuk dat je een discussie voert met jezelf!”

Genoeg gestraft

Johan denkt dat Marco sowieso wel genoeg gestraft is, gelet op wat hij allemaal heeft verloren en het feit dat hij waarschijnlijk nooit meer een stadion zal kunnen vullen.

“Ja, als hij aan kinderen zit, dan moet hij daarvoor gestraft worden. Maar als hij die straf gehad heeft – en publicitair heeft hij die straf al wel een beetje gehad, vind ik – moet hij toch gewoon weer op kunnen treden?”

Liquidatie

Tafelgast Roos Schlikker: “Maar dat kan nu dan toch nog niet?”

Merel: “Nee!”

Roos: “Dat hangt toch nog in de lucht? Dat kan toch niet.”

Johan: “Neuh, maar ik zeg ook niet dat het nu meteen moet, maar mensen worden gewoon geliquideerd en kaltgestellt op het ogenblik.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Marco Borsato inderdaad een minderjarig meisje heeft misbruikt, vindt u dan dat hij al genoeg gestraft is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen