Jan Roos: ‘Ik heb bewijs dat familie De Mol getuigen heeft betaald’

Jan Roos heeft er naar eigen zeggen bewijs van dat de familie De Mol getuigen heeft betaald in de mishandelingszaak tegen Johnny de Mol. “Honderdduizend procent waar.”

Update – John de Mol boos op RoddelPraat na bewering over betalen getuigen

Jan Roos, Johnny de Mol en Dennis Schouten © YouTube

Johnny de Mol ligt onder vuur nu de shockerende aangifte van zijn ex-verloofde Shima Kaes is uitgelekt. Eén van de drie momenten waarop hij haar gruwelijk zou hebben mishandeld, vond volgens tijdschrift HP/DeTijd plaats bij The Harbour Club in Amsterdam. “Van deze vuistslag waren drie (3) mensen getuige”, staat in de aangifte.

Zwijggeld

Van één van de getuigen wordt de identiteit in de aangifte genoemd, namelijk die van de bedrijfsleider van The Harbour Club. Die ‘had gezien dat ik een klap van Johnny kreeg en daarna omviel’, aldus Shima in de aangifte. “Hij rende naar me toe en hielp mij omhoog en bood me hulp aan, wilde een glas water en een stoel pakken.”

Jan Roos stelt dat al die getuigen zwijggeld hebben gekregen. “Wat is de scoop? Daar komt-ie, en het is echt waar, het is geen gelul: Johnny de Mol óf John de Mol, alias familie De Mol, heeft alle getuigen van die vuistslag in The Harbour Club in Amsterdam in 2015 vijfduizend euro betaald. Honderdduizend procent waar. Geverifieerd met bron en bewijs.”

Vijf ruggen

Deze pittige bewering doet Jan in RoddelPraat, dat vaak zo’n 700 duizend views per aflevering scoort. Van wie heeft hij deze informatie? “Dat kan ik natuurlijk niet zeggen. Maar ik kan wel een naam noemen. Ook de zoon van de eigenaar van The Harbour Club heeft vijf ruggen gekregen – want die was er ook bij – van de familie De Mol om z’n smoel te houden.”

Jan weet dit zeker. “Honderdduizend procent waar. De familie De Mol heeft meerdere getuigen, en hier gaat het dan over drie getuigen, drie mensen waren daar getuige van van die vuistslag, die hebben alledrie vijf ruggen gekregen om hun bek te houden. En daar ligt natuurlijk het hele grote probleem.”

Onbeperkt geld

Het is machtsvertoon, aldus Jan. “De familie De Mol heeft onbeperkt macht, maar nog erger: onbeperkt geld. Deze jongen had natuurlijk allang al in de gevangenis moeten zitten. Nee, die zit niet in de gevangenis, die zit op de televisie die k*ttalkshow van hem te presenteren, waar alle BN’ertjes, politici en andere pleefiguren gewoon bij gaan zitten.”

Hij vervolgt: “Bij iemand die structureel zwaar onder de dope en drank een vrouw naar de tyfus slaat. Dat mag dan wel, omdat je de zoon bent van John de Mol, en dan koop je gewoon je getuigen af. Dat is er gebeurd, dames en heren, jongens en meisjes.”

Drank en drugs

Jan denkt dat Johnny gewoon veel te ver is gegaan. “De man heeft natuurlijk een gewelds- en agressieprobleem. Die kan zich moeilijk inhouden. Als je dat dan voedt met drank en drugs, dan helpt het niet.”

Voorlopig ziet Jan hem niet van de buis gaan. “Wie gaat hem ontslaan dan? Z’n vader? Z’n vader weet het toch allemaal? Die heeft het slachtoffer al meerdere keren afbetaald, de getuigen al betaald. Die weet het toch allemaal? Die zegt: ‘Ga jij maar presenteren vriend! We kopen ze allemaal af!’”

Villa op Ibiza

Met het afbetalen van het slachtoffer doelt Jan op zijn eerdere bewering dat Shima in het verleden ‘een goedgevulde zak met geld alsook een villa op Ibiza’ heeft gekregen van John in een poging haar het zwijgen op te leggen.

Zelf ontkende Shima vorig jaar zomer dat ze zich heeft laten afkopen: “De familie De Mol heeft, via mevrouw Els Verberk (de vrouw van John de Mol, red.), na de derde mishandeling in 2015 mij een financieel aanbod gedaan om mij te laten zwijgen, maar dit aanbod heb ik afgewezen en ik heb dus nooit geld ontvangen.”

Peter Plasman, advocaat van de familie De Mol, zei destijds: “Familie De Mol heeft nimmer aan wie dan ook zwijggeld aangeboden. Ook dat is vast beleid.”

Update 15 april

Update 15 april 2022: John de Mol boos op RoddelPraat na bewering over betalen getuigen

RoddelPraat

De nieuwste aflevering van RoddelPraat waarin Jan zijn uitspraken doet.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het verhaal van Jan Roos plausibel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen