Eva Jinek: ‘Waarom zit Winston Gerschtanowitz niet aan tafel?!’

Winston Gerschtanowitz ligt onder vuur omdat hij steenrijk wil worden over de rug van een goed doel. Toch zat niet hij, maar een collega met gladde praatjes gisteren aan tafel bij Eva Jinek. Waarom?

Eva Jinek en Winston Gerschtanowitz © RTL

Het is allemaal heel handig van Winston Gerschtanowitz. Hij spande vorig jaar niet alleen Jan Terlouw maar ook zijn mediavriend Beau van Erven Dorens voor het karretje om zijn ‘goede doel’ Earth Today te promoten. Wat blijkt een jaar later uit onderzoek van Quote? Winston is meer bezig met zijn portemonnee dan het redden van de natuur.

Geldhonger

De ‘schijnheilige’ Winston wekt enorm veel ergernis op bij de mensen. Critici vergelijken hem zelfs al met mondkapjesboef Sywert van Lienden. Genoeg reden om zichzelf te verantwoorden dus. En toch zat niet hij, maar een of andere collega met gladde praatjes gisteren in de talkshow van Eva Jinek tegenover Quote-baas Paul van Riessen.

Winston had mede-oprichter Constance Scholten naar het programma gestuurd om het vuile werk op te knappen. Kennelijk wordt Winston alleen ingezet voor de mooie praatjes, maar wordt hij in bescherming genomen zodra blijkt dat er achter die mooie praatjes vooral een ontembare geldhonger zit.

Eva Jinek verbaasd

Quote-baas Paul vindt het slap van Winston, vertelt hij aan de talkshowtafel van Eva. “We zien eigenlijk de hele tijd contrasten. We zien een prachtige boodschap bij Beau en: ‘Oh, het gaat allemaal zo goed komen voor de wereld’, en dan blijkt er een heel verdienmodel achter te zitten.”

Eva verbaast zich daar ook over. “Waarom is dat niet gezegd? Waarom heeft Winston dat hier aan tafel niet gezegd? Waarom is dat niet aan de voorkant bekendgemaakt zodat er in elk geval geen gedoe over komt?”

Constance: “Ja, ik denk dat dat dus de belangrijkste les is vanuit het artikel van de Quote. Het moet nog duidelijker naar voren komen dat je een bedrijf bent dat goed doet.”

‘Waar is Winston?’

Eva vindt het jammer dat ze haar vragen niet kan stellen aan Winston. Hij is immers degene die Earth Today op de kaart heeft gezet en de boel vorig jaar promootte bij collega Beau. “Waarom zit Winston hier niet nu?”

Constance: “Hij is in het buitenland.”

Eva: “Anders had hij hier gezeten?”

Constance: “Ja, meteen.”

‘Zonde!’

Paul denkt dat Winston heus wel weet dat hij geniepig bezig is. “Hij heeft ook gezegd, na enig aandringen van Quote: ‘Alles wat ik er potentieel aan ga verdienen, stop ik terug in de natuur.’”

Constance: “En dat vind ik dus zonde, want het is voor het eerst in zijn hele carrière dat hij geld gaat verdienen aan goed doen, dus wat mij betreft moet hij niet alles wat hij hieraan gaat verdienen… (…) Dit is eigenlijk voor de eerste keer dat je rechtmatig geld verdient met iets dat daadwerkelijk bijdraagt aan een mooiere planeet.”

Paul: “600 miljoen, hè? Dat staat straks op de rekening van Winston.”

Constance: “Waarvan tweederde teruggaat naar natuurbescherming. En dat wordt dan vergeten.”

Honderden miljoenen euro’s cashen onder het mom van ‘de natuur beschermen’: Winston liet het vorig jaar compléét buiten beschouwing bij Beau. En collegaatje Constance maar klagen over zaken die ‘vergeten’ worden. Een gotspe.

Fragment

Het fragment uit Jinek:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het Winston Gerschtanowitz wel heel mooi uitkomt dat hij 'in het buitenland' is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen