Angela de Jong gewoon naar VI: ‘Mijn man vindt dat ik gek ben’

Angela de Jong zit vanavond gewoon aan tafel bij de mannen van Vandaag Inside, ondanks dat Johan Derksen zo onder vuur ligt vanwege het ‘kaarsenverhaal’. “Mijn man zegt dat ik gek ben.”

Angela de Jong © WNL

Hoewel er door Margriet Vroomans een oproep is gedaan aan vrouwen om niet meer naar Vandaag Inside te gaan, gaat Angela de Jong vanavond gewoon naar de talkshow toe. Ze is het eens met de felle kritiek die Johan Derksen heeft gekregen op zijn kaarsenverhaal, maar wil het daar met de mannen zelf over gaan hebben.

Angela gaat

Angela voegt zich dus niet bij Roos Schlikker, die wél stopt als vaste gast bij VI. Ze vertelde gisterenavond in de talkshow Op1: “Nou, mijn man zat er net zo in als Roos, moet ik zeggen. Dat was een leuke discussie. Hij zei: ‘Niet gaan, je bent gek. Je moet daar niet gaan zitten en het legitimeren.’”

Ze luistert echter niet naar haar man. “Ehmm, nou, ik had het er nog met wat andere mensen over en die hebben mij ervan overtuigd dat als ik hier zo stoer ben om kritiek te uiten over ze, en ik zit bij Goedemorgen Nederland om kritiek te uiten over ze, dat ik daar ook moet zitten om die kritiek recht in hun gezicht te zeggen.”

Cancelcultuur

Het is geen goed idee om VI van de buis te halen, vulde Angela vanochtend aan in Goedemorgen Nederland. “Nou ja, dat wordt om de zoveel jaar geroepen en ik ben geen voorstander van die hele cancelcultuur. Dat vind ik ook te makkelijk. Als je ze er nu afhaalt, dan zouden ze een soort martelaars van het vrije woord worden.”

Denkt ze dat de mannen van VI er zelf mee ophouden? “Ik heb al zo vaak gedacht dat die mannen zelf de boel opbliezen en dat het niet meer te redden was. Een paar jaar geleden nog met die hele racismerel. Ik zie het nu ook niet gebeuren en nogmaals: dat hoeft ook niet.”

Twijfels

Angela heeft wel getwijfeld of ze nog naar VI zou gaan. “Ik heb er echt wel over nagedacht. Die afspraak staat al een week of twee, drie, zoals dat vaak gaat daar. Ik dacht: moet ik nu gaan? Ik snap aan de ene kant best de overweging van een Roos Schlikker om er niet meer te gaan zitten, maar ik vind dat ook een beetje te makkelijk.”

Ze vervolgt: “Ik zat gisterenavond bij Op1, ik zit nu bij jullie. Als ik een vent ben, dan zit ik daar ook gewoon en dan zeg ik het in zijn gezicht.”

Sterke vrouw

Presentatrice Maaike Timmerman verbaasd: “Vent? Je bent een heel sterke vrouw gewoon Angela!”

Angela: “Nou ja, bij wijze van spreken, je snapt wat ik bedoel. Misschien krijg ik hiervoor ook wel weer mensen over me heen. Maar als ik kritiek heb hier, dan moet ik het ook recht in z’n gezicht zeggen. Ik ben benieuwd. Ik heb nog wel wat vragen.”

Al met al zit Angela vanavond dus gewoon in VI, om 21.30 uur op SBS 6. “Als ze me nog willen, dat weet ik ook niet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen