Talitha Muusse woest: ‘Eva Jinek snapt er echt geen kloot van!’

Talitha Muusse vindt het walgelijk en verwerpelijk dat Eva Jinek gisterenavond de geplaagde Volt-mevrouw Nilüfer Gündogan aan haar talkshowtafel had zitten. “Ze snapt er echt geen kloot van!”

Eva Jinek, Talitha Muusse, Nilüfer Gündogan © RTL, NPO

Talitha Muusse, die een BN’er is omdat ze op een blauwe maandag Op1 heeft gepresenteerd, is woest op Eva Jinek. Ze vindt het een grove schande dat Nilüfer Gündogan gisteren aan haar talkshowtafel zat. Deze mevrouw wordt door haar politieke partij Volt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, maar zij ontkent dat.

Geen kloot

Het is volgens Talitha echt heel slecht dat Nilüfer in de talkshow van Eva haar verhaal mocht doen. “Als een man serieus beschuldigd wordt van seksueel grensoverschrijdend gedrag is er even geen ‘zijn kant van het verhaal’. Nu schuift een mogelijke dader gewoon aan de talkshowtafel aan want vrouw + kleur”, twittert ze.

Ze vervolgt: “Dan snap je als Jinek toch echt geen kloot van de hele MeToo-beweging?”

Appels met perren

Journalist Dolf Schellekens daarop: “Ben je een beetje appels met peren aan het vergelijken? Bij de mannen die de laatste tijd in het nieuws waren lagen er bekentenissen en/of waren er duidelijke, inhoudelijke aanklachten. Die zijn er nu (nog?) niet.”

Talitha: “Er wordt toch duidelijk gezegd dat het met grensoverschrijdend gedrag te maken heeft zoals avances, intimidatie in combinatie met alcoholgebruik? Moeten mensen serieus eerst alle details op tafel gaan leggen voordat je mag besluiten iemand op non-actief te zetten? 13 meldingen!?”

Kortzichtig

Dan komt advocate Meike Lubbers om de hoek kijken, die in januari een enorme blunder maakte bij Beau. Zij verwijt Talitha kortzichtig te zijn. “Het gaat om de inhoud van de meldingen en niet om de kwantiteit. En het zou voor iedereen die beschuldigd wordt goed zijn als ook die kant wordt gehoord. Bij mannen en bij vrouwen.”

Meike vervolgt: “Je bent nu zelf kortzichtig bezig door Jinek iets te verwijten en al een oordeel te vellen.”

Talitha: “Ben ik het niet mee eens, dat hoort thuis in de rechtszaal. In de media pas na het verhaal van de slachtoffers lijkt mij en na een onderzoek.”

Ongewenst gedrag

Meike wijst erop dat er waarschijnlijk helemaal geen rechtszaak tegen Nilüfer komt, omdat er voor zover bekend alleen sprake is van zogenaamd ongewenst gedrag en niet van strafbaar gedrag. “Je hebt het over dat een rechtszaal de plek zou zijn voor de details. Maar behalve deze zaak door haar aangespannen komt er waarschijnlijk geen rechtszaak.”

Talitha: “Je doet net alsof we nu niets weten over de meldingen maar dat weten we wel, dat ze namelijk allemaal over 1 persoon gaan waarbij mensen zich dusdanig onveilig voelen, dat vind ik al voldoende voor schorsing eigenlijk.”

Meike: “Met dit denken heb je geen rechters meer nodig. Dan is het: er zijn meerdere aangiftes (in dit geval meldingen) tegen iemand, dat moet kloppen. Gelukkig zit ons systeem niet zo in elkaar. Rust en het wegblijven van oordelen is nu het beste. (…) Je weet net zo weinig als iedereen maar veroordeelt al wel.”

Tweet

Journalist Chris Aalberts was gisteren aanwezig bij het kort geding dat Nilüfer aanspande tegen Volt:

Fragment

Na het kort geding was Nilüfer buitengewoon emotioneel:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gelooft u dat Nilüfer Gündogan zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen