Sonja Bakker met enorme klaagzang op SBS 6: ‘Ze doet huilie-huilie!’

Sonja Bakker heeft een ongelooflijk huilverhaal opgehangen in de talkshow van Jeroen van der Boom. De pratende eierkoek is woest op de media. “Alles wat ik zeg wordt verdraaid!”

Jeroen van der Boom, Sonja Bakker en Barry van Suijdam © SBS 6

Sonja Bakker wordt zo ongeveer om de week betrapt op plagiaat, maar wie geeft ze de schuld? De media! Het is de goedkoopste tactiek die BN’ers hebben om de aandacht af te leiden van hun eigen wangedrag. En de nationale slijmjurk Jeroen van der Boom gaf haar daarvoor gisteren uitgebreid de ruimte in zijn talkshow Hoge Bomen.

Huilverhaal

Sonja stak een enórm huilverhaal af in het SBS 6-programma. Volgens de dieetmevrouw heeft ze nu wel genoeg het boetekleed aangetrokken, maar blijven de media maar doorgaan. “En dát vond ik jammer van de media. Als je een heel groot bedrijf hebt waar je twintig jaar hard voor hebt gewerkt, dat ineens álle boeken plagiaat zijn of dat ik geen eens kan koken.”

Beláchelijk, vindt Sonja dat. “Dan denk ik: ja, maar wacht even. Mijn hele levenswerk ging in één keer: bám! Ja, vreselijk. (…) Ja, mijn kinderen waren ook heel erg verdrietig. Mijn oudste kinderen zien gewoon dat er een beeld van hun moeder wordt gecreëerd door de media dat niet helemaal terecht is en die te zwart-wit wordt.”

‘Media is hard’

Nu doet Sonja net alsof de media haar plagiaat hebben verzonnen. “De media is hard. Je komt niet zomaar in de Dikke Van Dale. Elk huishouden heeft bijna een boekje van Sonja. Ik heb zóveel mensen geholpen.”

Sonja heeft vanwege al die kwaadaardige media zelfs haar iPhone stukgegooid. Kennelijk is manlief Barry, die ook in de studio zat, dus niet de enige met agressieve buien. “Ik voelde me dan klein worden, heel klein. Ja, dan ben ik gevoelig. Ik was ook gewoon boos. Ik heb op een gegeven moment een telefoon gegooid, van: rot allemaal maar op.”

Mishandeling

Sonja is anderhalf jaar geleden mishandeld door Barry en hij kreeg daarvoor een taakstraf van 60 uur en een voorwaardelijke celstraf van 2 weken opgelegd. Wat een agressieveling… Of toch niet? Nee, ook de media! “De media kwam er weer bij en ik dacht: nee, daar gaan we weer! Dan wordt alles weer uit z’n verband gehaald.”

Alles uit z’n verband gehaald? Die man is veroordeeld door de rechter. Nee, maar toch… De media! “En dan moet je ergens vertellen in Shownieuws wat er aan de hand is. Nou, zou jij dat doen? Dat is privé! Maar dan gaan mensen toch denken: die meneer is niet helemaal goed voor haar. Je krijgt een heel andere sfeer waar je niet op zit te wachten.”

Sonja wil respect

Nee, Sonja wil gewoon respect van de media. “Het bleef maar weer doorgaan die media en ik dacht: alles wat ik zeg wordt wéér verdraaid. Dat is de tendens tegenwoordig. Er zit ook een andere kant van het verhaal, dat er nog een beetje empathie is voor degene waarom die fouten heeft gemaakt.”

Ze vervolgt: “Als iemand failliet gaat en die gaat door, dan heb ik er evengoed respect voor, want dan denk ik: hé man, je bent niet in het verdomhoekje gaan zitten, je bent weer doorgegaan en ik hoop dat je van je fouten hebt geleerd. Een les!”

Jeroen hoorde het allemaal vol bewondering aan: “Jij bent overeind gebleven. Dat bewijst dat jij een tegenslag ook kan overleven.” En toen moest zijn wekelijkse slijmliedje nog komen.

Verbijstering

Tv-kenner Rob Goossens begrijpt niet waarom Sonja hier het voorbeeld van een faillissement aanhaalt. “Het is geen kwestie van ‘failliet en daarna weer door’. Je hebt recepten gestolen en daarna nog meer recepten gestolen”, sneert hij in RTL Boulevard.

Rob wijst erop dat de nieuwste plagiaatbeschuldigingen aan Sonja’s adres, afkomstig van de Foodsisters, niet eens in het interview zaten. De opnames zijn namelijk al van begin februari. “Het is niet gebleven bij de aangiftes van vorig jaar waar ze in deze uitzending over praat, maar na deze opnames is er weer een nieuw schandaal boven water gekomen.”

Huilie-huilie

Weekend-baas Bart Ettekoven vindt Sonja een enorme huilmevrouw. Hij mist kritische vragen van Jeroen. “Wat we nu zien is een soort huilie-huilieverhaal van Sonja over hoe ze door de media eigenlijk is neergeslagen. Dat vind ik niet helemaal terecht. Steek ook even de hand in eigen boezem”, zegt hij in Shownieuws.

Jeroen heeft echter helemaal geen zin in kritische vragen, vertelt hij aan De Telegraaf. “Ja, want ik kijk vaak naar de langere geschiedenis. Ik kijk vaak naar wat ik interessant vind en dat is denk ik wat de kijker wil. Sonja is een heel bijzondere vrouw. (…) Ze heeft een enorme knauw gekregen, ze is teleurgesteld in hoe er met haar omgegaan is.”

Research

Waarom doet Sonja dit zichzelf eigenlijk aan? Het hele land kotst haar uit. “Ik heb ja gezegd tegen Jeroen, omdat ik het een heel positief programma vind, waar ook gewoon eens beide kanten worden belicht. Ze hebben ook gewoon goed hun huiswerk gedaan. Ze hebben drie maanden research gedaan naar de persoon Sonja en toen dacht ik: dan mag jij me vragen wat je wilt, dan heb je je huiswerk goed gedaan.”

Een beetje wat Sonja naliet toen ze de kookboeken van haar collega’s op de kopieermachine legde zeg maar.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Sonja Bakker is erg, maar moet Jeroen van der Boom ook niet gewoon een enkeltje uit de spotlights krijgen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen