Samantha Steenwijk: ‘Angela de Jong wil mijn carrière kapotmaken’

Samantha Steenwijk ergert zich helemaal dood aan Angela de Jong. “Er zijn heel veel mensen tegenwoordig die anderen iets misgunnen, die iemand’s carrière willen kapotmaken”, briest ze.

Samantha Steenwijk en Angela de Jong © RTL

De eerste reactie van Samantha Steenwijk op de misstanden bij The Voice of Holland hebben haar in januari enorm veel kritiek opgeleverd. Ze bagatelliseerde het misbruik bij de talentenjacht én gaf aan dat ze de geruchten over wangedrag al jaren kende. “Ik heb wel verhalen gehoord, natuurlijk, maar niet van de hoed en de rand.”

Bizarre uitspraken

Ze omschreef het als iets doodgewoons. “Het was: ‘Die persoon met die kandidaat’, of weet ik veel, of dat er inderdaad een belofte tegenover stond van: ‘Dan kun je een ronde verder komen.’ Weet ik veel. (…) Het was misschien ook gewoon omdat een kandidaat het interessant vindt om met een artiest naar bed te gaan.”

Samantha vond het allemaal vooral vervelend voor The Voice. “Het is niet alleen maar dat dit bij The Voice gebeurt. Ik vind nu wel heel erg dat The Voice wordt geblamed. Ik heb het alleen maar ervaren als een prachtig mooi programma en een mooie springplank.”

Kritiek van Angela

Angela ging vervolgens behoorlijk los op Samantha in haar AD-column met de kop ‘Door Samantha Steenwijk snap ik hoe de praktijken bij The Voice jaren hebben kunnen voortwoekeren’.

Ze was snoeihard in haar kritiek: “Deelnemers zoals Samantha? Die deden hun ogen dicht, keken weg en vergoelijkten het gedrag van mannen als Rietbergen en wellicht ook Ali B en Marco Borsato. Het gebeurt immers overal. En The Voice is zo’n fijne springplank. Het is om te kotsen, wat deze zaak blootlegt.”

Samantha woest

Hoewel Samantha na haar blunder diep door het stof ging, is ze alsnog boos op Angela. Ze zegt in de nieuwe Weekend: “Ik heb dingen gezegd die door een columnist heel anders verwoord zijn de dag erna. Dat heeft ervoor gezorgd dat mensen dat gingen geloven, anders dan wat ik werkelijk heb gezegd en bedoeld.”

Wat is er dan verkeerd begrepen? “Ik heb nooit gezegd dat ik heb geweten van seksueel overschrijdend gedrag. Ik heb alleen gezegd dat ik wel wist dat mensen gek waren op elkaar en dat ik weet dat er inderdaad mensen bij waren die de liefde met elkaar bedreven, maar is het dan aan mij om ze te vragen op basis waarvan ze dat gedaan hebben?”

Carrière kapotmaken

Het zit Samantha niet lekker dat Angela haar zo te grazen nam. “Het is natuurlijk niet leuk dat mensen die zelf elke avond op televisie zijn jou daarop gaan afkraken. Maar het hoort bij het vak, laat ik het even zo zeggen. En ik weet wie het zegt.”

Zelf wil Samantha de naam van Angela niet uitspreken; daarom doet de Weekend-journaliste het maar: “Je doelt hiermee op AD-columniste Angela de Jong.”

Samantha: “Dat mag je zelf invullen, maar het was naar. Er zijn heel veel mensen tegenwoordig die anderen iets misgunnen, die iemand’s carrière willen kapotmaken. Jammer dat de mediawereld in zo’n flow zit.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen