RTL Boulevard-ster Luuk Ikink geeft zijn mening over juicekanalen

Luuk Ikink hoort als presentator van RTL Boulevard bij het kamp van de traditionele showmedia. Wat vindt hij van de nieuwkomers in het vak, de juicekanalen? “Ik moet er altijd wel om lachen.”

Luuk Ikink © RTL

Juicekanalen als Life of Yvonne, RoddelPraat en Juice Channel hebben het medialandschap behoorlijk opgeschud. Hoe kijkt Luuk Ikink, de presentator van RTL Boulevard ernaar? “Ja, goh, een verrijking voor de journalistiek is misschien een groot woord, maar ik kijk er wel graag naar”, zegt hij in de Playboy.

Vage roddels

Waar Yvonne Coldeweijer zich veelal richt op de grotere A-sterren, zijn veel andere juicekanalen ook bezig met realitysterren. “Vaak gaat het over realitysterren waar ik totaal niet in geïnteresseerd ben, maar soms zit er wel iets leuks tussen”, aldus Luuk.

Het journalistieke gehalte vals soms wel een beetje tegen, vindt hij. “Ik moet altijd wel lachen om de stelligheid waarmee ze sommige vage roddels brengen. Juice channels zijn de roddelbladen van deze tijd.”

Roddelbladen

Denkt Luuk dat roddelbladen als de Privé en Story op hun retour zijn? “Je ziet dat de echte roddelbladen toch net iets te veel nieuws brengen over oudere sterren, terwijl de doelgroep van tussen de twintig en de veertig ook graag nieuws hoort over YouTubers of kandidaten van Temptation Island – om maar iets te noemen.”

Dat soort nieuws vind je niet in de Privé. “Daar zijn de juice-kanalen handig ingestapt.”

Vogelperspectief

Traditionele media krijgen vaak het verwijt te veel op de schoot van BN’ers te zitten. Hoe zit dat met Luuk? Heeft hij veel vrienden in de showbizz? “Nee, niet verschrikkelijk veel.”

“Ik heb een aantal hele fijne collega’s bij RTL Boulevard, zowel voor de schermen als achter de schermen, maar de meeste van mijn vrienden zitten helemaal niet in het wereldje. Het is op zich wel handig dat je zelf niet in de showbizzwereld zit, want dan kun je er met vogelperspectief naar kijken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen