Maxime Meiland staat heel anders in het leven na maandje bijstand

Maxime Meiland staat ‘heel anders in het leven’ nu ze een maandje in de bijstand heeft gezeten voor de tv-show Chateau Bijstand. “In onze lades liggen koekjes en die gooi ik nu niet meer weg.”

Maxime Meiland en Leroy Molkenboer © Instagram

Er wordt haar al jaren verweten dat ze enorm verwend is: Maxime Meiland. Ze is dan ook niet voor niets het minst populaire lid van de familie. Toch heeft ze ook in de komende Meiland-serie op SBS 6 weer een hoofdrol. In Chateau Bijstand probeert ze samen met haar ouders een maand lang rond te komen van een bijstandsuitkering.

Oude koekjes

Door die maand in Uithoorn is haar hele leven veranderd, vertelt Maxime in de Weekend. “Ik sta nu wel anders in het leven. Dat klinkt een beetje dramatisch, maar je denkt daardoor over bepaalde dingen nu anders.”

Wat dan? “Ik vind dat wij bijvoorbeeld heel veel overdaad hebben thuis. Er wordt maar gekocht omdat je ergens zin in hebt. In onze lades liggen altijd allemaal koekjes, maar als we zin hebben in stroopwafels en die zijn er niet, dan gaan we naar de bakker. Dan wordt de rest weggegooid, want dat wordt oud.”

Belachelijk

Maxime’s leven is nu dermate veranderd dat ze die koekjes gewoon in de la laat liggen en níet meer weggooit. “Daar ben ik wel écht klaar mee, dat vind ik geldverspilling. En het is eigenlijk gewoon belachelijk.”

Die ommezwaai had Maxime wel wat eerder kunnen gebruiken. Ze heeft namelijk net een grotere woning gekocht omdat ze zoveel spullen heeft. Prijskaartje? 1,2 miljoen euro. “Dit bedrag is wel echt de max voor ons. Ik had dan niet gedacht dat we het überhaupt zouden kunnen betalen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen