Huilinterview Sonja Bakker heeft mogelijk juridische gevolgen

Het huilinterview dat Sonja Bakker heeft gegeven in de talkshow van Jeroen van der Boom heeft mogelijk juridische gevolgen. Ze heeft namelijk kwaad bloed gezet bij haar gedupeerden.

Sonja Bakker © SBS, Instagram

Sonja Bakker heeft een hoop concullega’s erg verdrietig gemaakt door hun werk rücksichtlos te kopiëren. Nu doet ze echter alsof ze zélf het grote slachtoffer is. Aan de vleugel van Jeroen van der Boom in de talkshow Hoge Bomen heeft ze een enorm huilverhaal afgestoken en daarmee zorgt ze voor wrevel onder haar gedupeerden.

Bea boos

Schrijfster Bea Pols was de allereerste die Sonja van plagiaat beschuldigde, namelijk al in 2006. De jarenlange juridische strijd heeft haar zóveel geld gekost dat ze financieel aan de grond kwam te zitten. Het steekt Bea nog altijd dat Sonja destijds met het vermeende plagiaat is weggekomen. En na het interview in Hoge Bomen is ze opnieuw woest.

Bea vindt het zó brutaal dat Sonja zelf in de slachtofferrol gaat zitten dat ze heeft besloten om zich aan te sluiten bij de aangifte die Carlo Liefting tegen Sonja heeft gedaan. Carlo is advocaat en ‘ergert zich dat ze hiermee wegkomt’. “Dit kan zo niet langer.”

Groen en geel

Haar oude dossier is door Bea overhandigd aan Carlo. Ze zegt in Shownieuws: “Ik heb inderdaad na de uitzending van gisteren maar besloten om me daar toch bij aan te sluiten. Ik heb me groen en geel geërgerd. Ik vond het een heel slechte uitzending en ik vond het ook erg jammer dat er gewoon niet kritisch doorgevraagd werd.”

Ze vervolgt: “Ik merkte dat ze geen enkele empathie heeft naar de gedupeerden. Ze toonde ook geen enkel berouw. Ze zat daar een beetje mooi weer te spelen, zielig te doen en in de slachtofferrol te zitten. Toen had ik zoiets van: ja, maar die vrouw moet gewoon gestopt worden.”

Goedkoop

Sonja gaat volgens Bea heel goedkoop te werk. “Sowieso dat ze haar kinderen erbij haalt en het overlijden van haar vader. Ik heb ook kinderen en mijn vader is ook toevallig een halfjaar geleden overleden. Mijn kinderen moeten al vijftien jaar aanzien dat hun moeder in de ellende zit doordat Sonja haar eigen teksten niet kon schrijven.”

“Dat Sonja’s kinderen het heel vervelend vinden, vind ik ook naar, want ik gun het geen enkel kind, maar Sonja is wel schuldig. Dan kunnen ze dat heel vervelend vinden, maar dan had je moeder dat gewoon niet moeten doen. Het moet een keer stoppen; ik ben er echt helemaal klaar mee.”

Foodsisters

De Foodsisters, die Sonja begin deze maand beschuldigden van plagiaat, zijn ook boos. Weekend-baas Bart Ettekoven: “Zij overwegen nu toch ook om misschien wel in contact te komen met Carlo Liefting. Misschien dat we toch wel samen ergens toe kunnen komen.”

“Ze zeggen: ‘We zijn aan de ene kant een beetje moe van alle negatieve energie die het ons kost, maar om het zomaar op z’n beloop te laten…’ Ze willen gewoon excuses en gerechtigheid.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen