Glennis Grace uitgekotst: ‘Iedereen in de Jordaan is klaar met haar’

Glennis Grace wordt na haar knokpartij in de Jumbo volledig uitgekotst in de Amsterdamse Jordaan, vertelt een ooggetuige aan weekblad Story. “In de buurt is iedereen klaar met haar.”

Glennis Grace © RTL

Drie nachten lang zaten Glennis Grace en haar 15-jarige zoontje in de cel vanwege de vermeende brute mishandeling van Jumbo-medewerkers in de Amsterdamse Jordaan. Ze wordt sinds het incident met de nek aangekeken in de buurt, vertelt een ooggetuige aan weekblad Story.

Klaar met Glennis

De Jordaan is klaar met Glennis, zegt deze bron. “Glennis presenteert zich als een echte Jordanese, maar in de buurt is iedereen helemaal klaar met haar, met dit soort crimineel gedrag willen we niets te maken hebben.”

De bron van Story was naar eigen zeggen aanwezig bij het incident in de Jumbo. “Ik heb gehoord en gezien hoe Glennis haar knokploeg aan het opjutten was. Het winkelpersoneel heeft mij verteld dat Glennis de eerste was die de medewerker die het zwaarst is getroffen een klap gaf.”

Ruiten ingooien

Als het nodig is, dan zou deze persoon graag als getuige fungeren. “In de buurt wordt het me afgeraden omdat ze dan bij mij de ruiten kunnen komen ingooien, maar wellicht is een getuige niet nodig. Eén van de agenten die ter plekke was in de supermarkt die avond, vertelde me dat er voldoende camerabeelden zijn van wat er is gebeurd.”

Een politiewoordvoerder bevestigt aan Story dat er goede camerabeelden zijn. “Ja, ik kan u het bestaan van die beelden bevestigen. Net als gelukkig veel supermarkten beschikt de winkel in kwestie over een goed camerasysteem.”

Terroriserend zoontje?

Ook Anthony, het 15-jarige zoontje van Glennis, is niet geliefd in de buurt, stellen buurtbewoners in weekblad Privé. “Buurtbewoners stellen dat Glennis’ zoon zich geregeld in het gezelschap begeeft van een groepje dat zich ophoudt in het speeltuintje bij de Karthuizerstraat. Dat is niet ver verwijderd van het bewuste Jumbo-filiaal.”

Iemand die uitzicht heeft op die speeltuin zegt tegen het tijdschrift: “Afgelopen jaar zijn er veel incidenten rond deze groep geweest. Er is zelfs een buurvrouw verhuisd omdat ze is geterroriseerd. Het zijn allemaal snotneuzen tussen de veertien en zestien jaar. Ze zijn nergens bang voor.”

Bloempotten

Wat heeft die verhuisde buurvrouw te zeggen? Zij komt ook aan het woord: “Er was altijd onrust in de speeltuin. Ik heb daar weleens wat over gezegd tegen die jochies. De volgende dag waren mijn bloempotten op straat kapot gegooid. Ook terroriseerden ze mij. Hierdoor ben ik de wijk uitgevlucht om elders in Amsterdam te gaan wonen.”

“Ik voelde mij er niet veilig. Ondanks het feit dat ik vaak de politie heb ingelicht, gebeurde er niets… Ja, nu!”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen