Femke Halsema van strandbedje af gestuurd op Curaçao: ‘Geen geld’

Femke Halsema is op Curaçao van haar strandbedje af gestuurd, omdat ze geen contant geld op zak had. De foto’s staan momenteel in de Story. “Ze moest op het hete zand gaan zitten!”

Femke Halsema © NPO

Zon, zee en strand: het kon onlangs niet op voor Femke Halsema. Ze was heerlijk met haar gezin aan het genieten van het leven op Curaçao. Héél even dreigde de vakantiepret in het water te vallen toen ze samen met haar dochter afreisde naar het idyllische strandje Kleine Knip. Ze waren namelijk vergeten om contant geld mee te nemen.

Femke op het zand

Femke en haar tienerdochter Suzy hadden plaatsgenomen op een strandbedje, maar toen de strandbeheerder zich aandiende, konden ze niet betalen. Hij accepteerde namelijk geen creditcards.

Het was verschrikkelijk, is te lezen in de Story. “Het was een pijnlijke situatie want de beheerder was onverbiddelijk, en verzocht moeder en dochter op een handdoekje op het hete zand te gaan zitten als ze niet konden afrekenen; de betaalpas die Femke tevoorschijn toverde kon niet gebruikt worden.”

Hulptroepen

Gelukkig zagen Nederlanders wat er gebeurde. “Een stel Nederlanders dat achter Femke op het strand lag, kon het niet aanzien. Ze grapten tegen haar: ‘De burgemeester van onze hoofdstad die op het zand moet zitten, dat kunnen we niet accepteren! Graag bieden we u de bedjes aan. U heeft er immers hard genoeg voor gewerkt.’”

Femke stelde nog voor om een Tikkie te sturen. “Daar wilden haar koene redders in nood echter niets van weten.”

GroenLinks

De Story vraagt zich overigens af of Femke’s partij GroenLinks hier wel blij mee is. Het tijdschrift wijst erop dat Curaçao een kleine 8.000 kilometer vliegen is. “De linkse partij vindt het vliegtuig de meest vervuilende vorm van transport, wat milieuvervuiling en geluidsoverlast met zich meebrengt.”

De foto’s van Femke op haar strandbedje staan in de nieuwste Story, editie nummer 9.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Femke Halsema als GroenLinks-politica geloofwaardig zo'n verre vliegreis kan maken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen