Evert Santegoeds na Amalia-blunder geïrriteerd door Bridget Maasland

Evert Santegoeds vindt dat Bridget Maasland wel heel flauw reageert op zijn gigantische Amalia-blunder. “Bridget had nog een appeltje met me te schillen”, aldus de hoofdredacteur van Privé.

Bridget Maasland en Evert Santegoeds © RTL

Het is misschien wel de grootste blunder uit de carrière van Evert Santegoeds. Hij heeft deze week een enorm grote foto van ‘prinses Amalia’ op de cover gezet, maar inmiddels is bevestigd dat het helemaal niet om Amalia gaat. En de Privé met die blundercover ligt nog tot volgende week woensdag in de winkelschappen: pijnlijk.

Bridget giert

Er is enorm veel leedvermaak om de blunder van Evert. Zo twittert Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker: “Lijkt niet eens. (…) Bij De Telegraaf hadden ze met de juiste Máxima ook al geregeld moeite. Ze zijn op de Basisweg in elk geval consequent. (…) Enfin, lees gewoon Story, mensen, dan weet je alles wat je weten moet.”

En Bridget Maasland kon haar lach gisteren niet inhouden aan de desk van RTL Boulevard. “Oh! Hahahaha! Dat meen je niet! Wat gênant! (…) Het is zo’n wazige foto, het had iedereen kunnen zijn.”

Appeltje

Het is duidelijk dat Bridget nog een appeltje met hem te schillen had, reageert Evert aan de desk van Shownieuws. Hij wijst op hun juridische strijd over het ‘slipje op de enkels’-verhaal. “Bridget had nog een appeltje met me te schillen, die denkt: ik zal nog even zout in open wonden gooien.”

Evert wijst erop dat zijn verkeerde Amalia-foto is gekocht van het Duitse Bild. “Het is grappig, want dat dat in Bild gepubliceerd is vorige week, is niemand ontgaan, ook de collega’s van de andere kant niet, van Boulevard. Die brachten dat vorige week ook. De presentatrice van dienst vanavond was dat geloof ik vergeten.”

Buitengewoon pijnlijk

Het siert Evert overigens wel dat hij gisteren diep door het stof ging in Shownieuws. “Het is buitengewoon pijnlijk. Ik heb natuurlijk van de week als eerste woestijnzand in mijn ogen gehad toen ik in Bild, de grootste krant van Duitsland, dezelfde foto zag en dacht: die moeten we hebben voor Nederland!”

Hij vervolgt: “Nou, tien miljoen Duitsers lezen die krant, niemand is opgevallen dat het niet de echte Amalia is op die foto. Hij maakt onderdeel uit van een grote reportage door een Engelse fotograaf die altijd in Lech zit, omdat daar heel veel prominenten komen en die heeft Amalia daar gevolgd en prachtige foto’s gemaakt van haar.”

Kers op de taart

De foto van ‘Amalia’ met haar vriendje zat er ook bij. “Ik denk: nou, dat is een enorme primeur. Is het d’r niet zeg… En het is ook het vriendje niet. Ja, dat is wel buitengewoon pijnlijk. Je probeert natuurlijk altijd zoveel mogelijk de grens op te zoeken van wat je kan en spraakmakend te zijn, zeker als weekblad, want er zijn altijd kapers op de kust.”

“News travels fast, dus je moet af en toe even lekker uitpakken en een risico nemen, maar niet op deze manier. Dat is niet goed. Ik heb ook al een briefje gekregen van de RVD, die al triomfantelijk meldde van: ‘Mogen we u erop attent maken dat het Amalia niet is?’ Dat had ik ’s morgens al van verschillende kanten gehoord.”

Verslikt

Wie was de eerste die Evert op de blunder wees? “Vanochtend zat ik aan de koffie toen Richard (van Shownieuws, red.) belde en verslikte ik me zowaar weer. Ik had wel een reactie verwacht van de RVD, maar niet de mededeling: ‘Het is Amalia niet.’ Daar zag het natuurlijk helemaal niet naar uit.”

Sandra Schuurhof: “Vond je niet dat ze er niet op leek?”

Evert: “Nee, dat komt ook omdat er wat aan de hand was met Bild. Die wilde die foto wel verkopen, maar alleen met die jongen geblurd, want ze verwachtten wel problemen uit de hoek van die familie. Dat is een heel rijke familie. Ik heb toen zo zitten kijken wat er met die jongen kon zijn, dat ik me niet heb laten afleiden door dat het Amalia misschien niet was.”

Gifbeker

Sandra: “Even naar mij sturen voortaan. Dat is d’r niet. Ik had het niet aangedurfd, want ik twijfelde echt veel te veel. Ze zeg er en profil ook heel anders uit.”

Evert baalt dat zijn blad nog de hele week in de winkel ligt. “Dat is het zure van een weekblad. Die gifbeker moet de hele week nog leeg. Zeg je het in een programma, dan is het morgen weg, maar dit ligt gewoon nog een week in de winkel.

‘Amalia’

Dit is het meisje die deze week op de Privé-cover staat:

@anne.heij MATERIAL GIRL want ik sta op de cover van privé als PRINSES AMALIA #prinsesamalia #lech #prive #roddelblad #nieuweprinses #prinsgevonden #lifeofyvonne ♬ Material Girl (Bass Boosted) – Saucy Santana

Privé

De Privé-cover:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Privé-baas Evert Santegoeds het allemaal nog wel helder ziet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen