Eva Jinek afgezegd door Laurens Dassen: ‘Hij zei dat hij kwam’

Eva Jinek is gisteren op het allerlaatste moment afgezegd door Laurens Dassen, de leider van de in opspraak geraakte partij Volt. “Hij zou komen ongeacht wat de uitspraak zou zijn vandaag.”

Eva Jinek en Laurens Dassen © RTL

Laurens Dassen en zijn partij Volt zijn gisteren door de rechter op de vingers getikt. Die oordeelde dat het ‘geschorste’ Kamerlid Nilüfer Gündogan weer terug in de fractie geplaatst moet worden. Ze was daar uitgezet vanwege beschuldigingen van ongewenst gedrag. Vlak na de uitspraak heeft Laurens zijn excuses aangeboden.

Eva afgezegd

Eigenlijk zou Laurens ’s avonds in de talkshow van Eva Jinek plaatsnemen, maar daar zag hij op het allerlaatste moment van af. “Laurens Dassen was uitgenodigd door ons en had toegezegd om te komen, ongeacht wat de uitspraak zou zijn vandaag”, vertelde de presentatrice in de uitzending van gisteren.

Daar heeft Laurens zich niet aan gehouden. “Hij heeft vanavond vlak voor de uitzending toch nog afgezegd vanwege de mediation die tussen hem en Gündogan plaats gaat vinden. Is dat een verstandige keuze, denk je, Klaas?”

Verstandig

VVD-prominent Klaas Dijkhoff denkt van wel, antwoordt hij. “Ja, ik denk dat ze er ook achter komen dat er een grens is tussen transparantie en dat dit wel heel snel naar buiten is gekomen.”

Klaas denkt dat Laurens last heeft van beginnersfouten. “Ik snap het gevoel: er komen mensen zich melden en je moet mensen die beweren slachtoffer zijn geloven, maar dat betekent niet dat je ook meteen de conclusie moet trekken.”

Felle kritiek

Eva kreeg vorige week, nadat ze Nilüfer aan haar tafel had zitten, nog oud-Op1-presentatrice Talitha Muusse over zich heen. Zij vond het belachelijk dat Eva het in haar hoofd haalde om haar uit te nodigen.

Talitha woest: “Als een man serieus beschuldigd wordt van seksueel grensoverschrijdend gedrag is er even geen ‘zijn kant van het verhaal’. Nu schuift een mogelijke dader gewoon aan de talkshowtafel aan want vrouw + kleur. Dan snap je als Jinek toch echt geen kloot van de hele MeToo-beweging?”

Talitha reageert

Hoe staat Talitha er nu in? “Natuurlijk moeten de klachten nog steeds serieus worden genomen. Dat de procedurele stappen niet allemaal grondig zijn doorlopen doet helemaal niets af van de plicht die er nog steeds is ook de mensen die zich hebben gemeld te beschermen en serieus te nemen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Laurens Dassen een aansprekende lijsttrekker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen