Catherine Keyl luidt noodklok: ‘Aardbeien ook belachelijk duur!’

Catherine Keyl vindt dat de regering echt véél sneller moet ingrijpen om de inflatie in bedwang te houden. De energieprijzen zijn volgens haar niet het enige probleem. “De aardbeien kosten 7 euro!”

Catherine Keyl © HLF8

Europa zucht onder een enorme inflatiegolf. Met name de energieprijzen rijzen de pan uit. Het kabinet werkt nu aan het verlagen van de accijns op brandstoffen en de btw op energie om de koopkracht van Nederlanders te ondersteunen. Dit pakket kost 2,3 miljard euro en moet ingaan per 1 juli. Veel te laat, vindt Catherine Keyl.

‘Het rijst de pan uit’

Catherine denkt dat heel Nederland dan al failliet is, zegt de algemeen deskundige in de talkshow HLF8. “Ik las net voordat we de uitzending ingingen dat het kabinet erover denkt om een tegemoetkoming te geven voor de verhoging van de benzine- en gasprijzen.”

Gastheer Johnny de Mol, die echt nog nóóit een blik op zijn energierekening heeft geworpen, daarop: “Het zal tijd worden, het rijst de pan uit.”

‘1 juli is te laat’

Volgens Catherine is 1 juli te laat. “Ja, maar weet je per wanneer? Per 1 juli! Ja, nou dan is iedereen al failliet volgens mij toch? Dat heeft niet zoveel zin. En in plaats van 21 procent btw gaan we dan 9 procent btw betalen, maar ja, ik bedoel: zoveel procent van veel blijft veel.”

Johnny: “Waarom doen ze dat niet eerder dan?”

Catherine: “Ja, ik weet het niet. Volgens mij zitten ze met allerlei andere dingen waar ze geld aan uit willen geven en het lijkt me voor iedereen toch wel heel belangrijk dat dit gaat gebeuren, want volgens mij gaat de hele economie vastlopen.”

‘Aardbeien ook duur’

Het probleem zit volgens Catherine niet alleen bij de energieprijzen. Aardbeien zijn volgens haar ook veel te duur. “Ik weet het niet hoor, maar ik wilde van de week aardbeien kopen en zo’n klein bakje kostte 7 euro. Nou ja, zeg! Bij de Albert Heijn!”

Johnny: “We moeten toch ergens met elkaar zeggen van: we moeten er wat voor over hebben.”

Catherine: “Ja, natuurlijk, maar dat is makkelijker als je centjes hebt, hè? Maar als je al niet zoveel centjes hebt…”

800 euro

Er zijn echt veel schrijnende gevallen, aldus Catherine. “Mijn nichtje had op een gegeven moment een variabel gascontract afgesloten en dat is pech, want dat ging net omhoog. Ze ging van 150 euro naar 800 euro per maand! Gewoon een middenwoning, hè? Hoe ga je dat ooit opbrengen? Voor 800 euro moet je wel 1.600 euro verdienen, hè?”

Johnny: “Is gehoord, is gehoord.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de overheid de btw op aardbeien moet verlagen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen