Bas Smit op de gastenlijst: ‘Het failliet van het Boekenbal’

Bas Smit, de hysterische man van Nicolette van Dam, is uitgenodigd voor het Boekenbal omdat hij vorig jaar een reisgidsje heeft geschreven. “Het failliet van het Boekenbal”, luidt de kritiek.

Nicolette van Dam en Bas Smit © Instagram

Het schrijven van het reisgidsje Nederland Heeft Alles heeft Bas Smit een uitnodiging voor het Boekenbal opgeleverd. Daar deed hij gisteren ontzettend overdreven over op Instagram. “Jaaaa sta volgende maand gewoon tussen Kluun, Noort, Grunberg etc. op het Boekenbal. Jaaaa hang daar gewoon op de trap met de bestsellerauteurs hoor.”

Failliet Boekenbal

Bas nam zelfs een heel filmpje op om zijn blijdschap kenbaar te maken. “Nou jongens, jullie denken misschien dat ik zit te dollen, maar ik ben dus echt helemaal wild, want het Boekenbal, daar wil ik mijn hele leven al heen. Dat is alleen maar voor hele intelligente, moeilijke mensen, heel elitair. Nou, wij staan daar gewoon straks hoor.”

Rens Muller, die jarenlang hoofdredacteur was van Veronica Magazine en nu het tijdschrift Bicyling doet, vindt het triest. “Het failliet van het Boekenbal”, bitcht hij.

‘Al heel lang failliet’

Sterjournalist Nick Kivits daarop: “Boekenbal is al heel lang failliet.”

Rens: “Het definitieve failliet dan.”

Vrij Nederland-hoofdredacteur Ward Wijndelts: “Wel lachen dat hij moet betalen. Dat geldt neem ik aan niet voor alle auteurs.”

In opspraak

Bas en Nicolette raakten vorige maand in opspraak omdat ze geen afstand wilden nemen van de misdragingen van hun goede vriend Lil Kleine.

“Er zijn ook veel mensen die heel stil zijn. Ik wil niet meteen vingerwijzen naar Bas Smit of Nicolette van Dam, maar dat zijn wel mensen die veel met hem hebben samengewerkt en veel met hem zijn opgetrokken, ook op social media steeds. En die hoor ik niet hierover. Dat vind ik wel jammer”, zei Weekend-baas Bart Ettekoven bijvoorbeeld.

Tweet

De tweet van Rens:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen