‘Anna Nooshin laat vraag over nepvolgers wegknippen uit interview’

Anna Nooshin heeft een vraag over vermoedelijk gekochte nepvolgers laten wegknippen uit haar interview met Farja Farvardin. Dat vermoedt het juicekanaal Juice Channel. “Ze schaamt zich.”

Anna Nooshin © YouTube

De hoogtijdagen van Anna Nooshin zijn al geruime tijd voorbij, maar het is geen geheim dat ze het moeilijk vindt om dat te accepteren. Vorig jaar zomer dreigde haar aantal Instagram-volgers onder de 1 miljoen te geraken. Toen die grens naderde, kwamen er in een paar dagen tijd opeens tienduizenden volgers bij. Een volstrekte trendbreuk.

Volgers kopen

De beschuldiging dat Anna tienduizenden nepvolgers had gekocht werd als eerst geuit door Yvonne Coldeweijer en zij onderbouwde dat met statistieken. “Ik snap ook echt de gedachtegang. Het is zó’n hell om te voelen dat je niet relevant bent, het is niet leuk, maar je moet dat gewoon laten gaan. Mensen hebben het door en je komt gewoon nep over.”

Anna ontkende dat ze haar tanende populariteit probeerde te maskeren met het kopen van nepvolgers en sprak van liegende media. Feit is wel dat er na de ontdekking van Yvonne nooit meer van die rare sprongen zaten in Anna’s volgersbestand. Sterker nog: haar volgersaantal is inmiddels ruim onder de miljoen gezakt.

Anna reageert

Hoe zit dit precies? Anna is deze week te gast in Geroezemoes, de nieuwe talkshow waarin elke week een andere BN’er bij presentator Farja Farvardin (FawryNotSawry) mag uithuilen over hoe verschrikkelijk ze de juicekanalen wel niet vinden. De uitzending haalt momenteel het nieuws omdat Maxime Meiland hierin ontmaskerd wordt als leugenaar.

Farja heeft Anna tijdens de opnames ook naar haar vermeende nepvolgers gevraagd, zo was eerder deze week te zien in een aankondiging. “Er waren op juicekanalen ook allerlei geruchten over jou, ook over het feit dat je volgers zou hebben gekocht”, zei hij in het filmpje. Zij daarop: “Oh, die was ook zo kut.”

Weggeknipt

Wat blijkt? Deze vraag is uiteindelijk niet in de montage terechtgekomen. Juicekanaal Juice Channel vermoedt dat Anna die eruit heeft laten knippen. “Wij denken dat Anna Nooshin zelf ook een aanleiding heeft gehad in het niet uitzenden van deze specifieke vraag. De meid schaamt zich namelijk zo erg dat haar fake followers toen zijn exposed.”

Daarom wil Anna ‘dat echt niet weer oprakelen’, aldus het juicekanaal. “Maar doordat de vraag wel in een voorstukje zat en niet in de aflevering praat alsnog iedereen weer over die enorme blunder.”

Zelf ontkent Farja dat: “Mijn team wilde dit eruit hebben aangezien de video een uur duurde en dat was te lang en het antwoord vonden ze niet echt boeiend genoeg.”

Wat vindt Yvonne?

Yvonne vindt het heel zwak dat er in het uiteindelijke interview geen enkele vraag over het kopen van nepvolgers zit. “Over het kopen van volgers is HELEMAAL NIKS gevraagd in dit interview. Terwijl dat de hele aanleiding was dat ze überhaupt onder vuur kwam te liggen.”

“Als je dat niet vraagt in een interview, wat nota bene gaat over roddelen en de effecten daarvan, ben je wat mij betreft de meest talentloze interviewer ooit.”

Op vingers getikt

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft eind vorig jaar zes influencers die op grote schaal neplikes kochten aangesproken op hun misleidende gedrag, meldde de waakhond vorige week. “Deze zes influencers zijn inmiddels gestopt met het gebruik van neplikes en nepvolgers.”

Volgens juicekanaal Reality FBI gaat dit onder andere over Anna. “Het schijnt dat Anna Nooshin door de ACM eind vorig jaar is aangesproken op het kopen van nepvolgers en neplikes. Dat meldt een bron die in contact staat met de ACM.”

Die bron zegt: “Ik heb in het verleden Anna bij de ACM gemeld voor wat eruitzag als het hebben van nepvolgers. Ik heb deze week contact gezocht, om te vragen of ze mijn melding al in behandeling hadden genomen. Ze zeiden dat m’n melding destijds gegrond was en er onlangs een persbericht is uitgegaan die daar o.a. betrekking op had.”

Vloggen

Critici stellen dat het evident is dat Anna veel nepvolgers heeft, omdat haar recente serie vlogs ongelooflijk slecht bekeken werden. Daarom is ze daar weer mee gestopt.

Anna in de talkshow: “Met het vloggen ben ik ook wel gestopt, dat zeg ik ook eerlijk, omdat ik zo erg werd gewezen op het feit dat er drie mensen keken, waardoor ik dacht: ja, misschien is dat ook wel zo, misschien moet ik ook wel even niet vloggen nu. Dat was de beweegreden.”

Eerder beweerde Anna nog dat die ingestorte views haar niets uitmaakten (“Ik ben zo gelukkig nu met de kleine groep die kijkt en daar ben ik zo dankbaar voor”), maar daar prikte Yvonne destijds óók al doorheen.

Story

De reactie van Farja:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen