Anita Witzier krijgt kritiek: ‘Is zij nu ook al NAVO-deskundige?!’

Anita Witzier krijgt aardig wat kritiek te verwerken na een ietwat misleidende tweet van de talkshow Khalid & Sophie. “Wat is er boeiends aan Anita Witzier mening over dit onderwerp?!?”

Anita Witzier © NPO

De talkshow Khalid & Sophie is het nieuwe seizoen begonnen met een nieuw programmaonderdeel, namelijk ‘Duo van dienst’. Hierin leveren twee gasten commentaar op zaken uit de actualiteit; gisteren waren dat Anita Witzier en Gerdi Verbeet. Waar Anita iets kwam vertellen over de nieuwe tv-serie over Pim Fortuyn, vertelde Gerdi over de NAVO-top.

Anita over NAVO-top

Anita heeft tijdens de uitzending ongeveer twee volzinnen gezegd over die NAVO-top, maar het socialsteam van Khalid & Sophie doet nu net alsof zíj aan tafel zat om over deze diplomatieke bijeenkomst te praten.

Khalid & Sophie deelt na de uitzending altijd één fragmentje per onderwerp op Twitter en ditmaal is onder meer voor die twee volzinnen van Anita gekozen. “Presentator Anita Witzier blikt terug op de NAVO-top. Ze vindt het erg dat de invasie in Oekraïne moet gebeuren voordat dit allemaal in beweging komt.”

Relletje

Kennelijk was het socialsteam van Khalid & Sophie uit op een relletje, want mensen die de uitzending niet hebben gezien, maar wél deze tweet bekijken, zullen denken dat Anita de zoveelste BN’er is die denkt overal verstand van te hebben. “Wat is er boeiends aan Anita Witzier mening over dit onderwerp?!?”, briest Jannes dan ook.

Nieuwsuur-journalist Tom Kreling: “‘Presentator Anita Witzier blikt terug op de NAVO-top.’ Geen commentaar verder.”

En Story-journalist Jeffrey Stevens: “Een wolk van teleurstelling trekt over de redactie van Nieuwsuur: NAVO-deskundige Anita Witzier kiest voor Khalid & Sophie.”

Flauwekul

Anita krijgt flink wat kritiek over zich heen. Paul: “Wat een flauwekul (WEER!) om babbelaars om hun mening te vragen over iets belangrijks en ingewikkelds. En dan bedoel ik niet Mevr Verbeet!!!!!!”

Roy: “Vanavond: wat betekent het gebruik van chemische en nucleaire wapens voor de wereld? Frans Bauer komt praten over de gevolgen ervan.”

Han vraagt zich maar één ding af: “Is dit echt?”

En Anne: “Ik vind haar een leuke vrouw, maar eerlijk gezegd zie ik de toegevoegde waarde ook niet.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Khalid & Sophie zichzelf in de vingers snijdt door gasten online te framen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen