Albert Verlinde koopt patserbak van drie ton: midlifecrisis?

Albert Verlinde is door paparazzo Edwin Smulders gefotografeerd in zijn gloednieuwe auto. Het betreft volgens de Story een Bentley Continental GT met een prijskaartje van maar liefst 334.633 euro.

Albert Verlinde Beeld: William Rutten

De 60-jarige Albert Verlinde heeft er absoluut geen moeite mee om zijn enorme rijkdom te etaleren. Er staat deze week een uitvoerige fotoreportage in de Story van Albert in zijn nieuwe auto. ‘Albert Verlinde geniet van miljonairs bestaan’, kopt het tijdschrift. ‘Nieuwe Bentley ter waarde van een rijtjeshuis.’

Albert heeft geld over

Het verbaast de Story behoorlijk dat Albert zo’n dure auto heeft aangeschaft, omdat hij ook net een nieuwe woning heeft gekocht. Nu is Albert nog de buurman van Connie Witteman in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat, maar hij staat op het punt om te verhuizen naar een luxueus nieuwbouwappartement in het Museumkwartier.

Prijskaartje van het nieuwe optrekje? Maar liefst 3,8 miljoen euro. “Na aanschaf van peperduur appartement was er nog wat geld over”, concludeert de Story. “Hij heeft enthousiast zijn beurs getrokken om niet het lachertje te worden in de parkeergarage van zijn nieuwe wooncomplex.”

Bentley Continental

Het betreft dus een Bentley Continental GT ter waarde van 334.633 euro en volgens de Story staat die wagen Albert goed. De paparazzo van het tijdschrift heeft hem al rijdend door Amsterdam gespot. “Breed lachend, maar dat is logisch met zo’n prachtwagen onder de kont.”

Critici zullen erop wijzen dat dit soort peperdure wagens bijna altíjd gereden worden door oude, gezette mannen. Nu is Albert er dus zo eentje. Kampt hij misschien met een verlate midlifecrisis?

Drie miljoen euro

Het is in elk geval te hopen dat Alberts nieuwe musical Dagboek van een Herdershond niet uitloopt op een fiasco. Deze productie die in mei en juni wordt gespeeld in een speciaal gebouwd pop-up theater in Maastricht, is bijzonder kostbaar.

Albert in de Weekend: “Ja, er gaat drie miljoen in om, dus dat is heel veel geld. Maar ik zet dat een beetje van me af. Ik probeer zoveel mogelijk partijen te vinden die een beetje meehelpen en dan gaat het ook goed. Ik denk bovendien dat het publiek op deze productie zit te wachten. En dan is het natuurlijk heerlijk om te merken, zéker in deze tijd, dat mensen er inderdaad vertrouwen in hebben.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Albert Verlinde koopt auto van ruim 330.000 euro. Gunt u hem dat of vindt u het toch wat ordinair?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen