Yvonne Coldeweijer slaat keihard terug naar boze vrouw van Ali B

Yvonne Coldeweijer slaat keihard terug naar Breghje Kommers, de vrouw van de van verkrachting beschuldigde vreemdganger Ali B. En passant deelt ze ook nog een tik uit aan Vivienne van den Assem.

Yvonne Coldeweijer © YouTube

Terwijl de vermeende slachtoffers van Ali B nog steeds in spanning afwachten wat er gebeurt met hun aangifte van verkrachting tegen de rapper, is hij nog altijd heerlijk vakantie aan het vieren in Dubai. Om te illustreren hoe dat eruitziet, heeft Yvonne afgelopen week wat filmpjes van haar spionnen online gezet. Daarop is een vrolijke Ali te zien.

Boze Breghje

Het gaat om twee filmpjes en een foto. Op de foto zijn Ali en zijn breed lachende vrouw Breghje Kommers te zien bij het zwembad van het peperdure Westin Seyahi Beach-resort à 1.000 euro per nacht, op het ene filmpje is te zien hoe Ali en zijn zoontje daar over een paadje lopen en op het andere filmpje loopt Ali rond in het themapark Global Village.

Breghje heeft vervolgens aan RTL Boulevard laten weten dat ze he-le-maal over de zeik is. “Ik doe geen enkele uitspraken over ons privéleven, maar het raakt me ontzettend dat ik al dertien jaar zeer bewust mijn kinderen afscherm en dat een juicekanaal besluit dat verder niet te doen.”

Ze kon aan de desk van de showrubriek op begrip rekenen van presentatrice Vivienne van den Assem. “Ik begrijp die kritiek wel van Breghje.”

Yvonne slaat terug

Yvonne vindt dat het beeldmateriaal goed illustreert hoe Ali een middelvinger opsteekt naar zijn slachtoffers. “Het zag er gezellig uit, ze zitten lekker in een luxe hotel. Hij denkt: ‘Lekker, heerlijk even bijkomen van het feit dat ik in Nederland niet meer over straat kan omdat ik een f*cking serial rapist ben.’ Ehh, moet nog blijken, moet nog blijken.”

Ze vindt het ongekend dat Breghje pas nu wat van zich laat horen. “De vrouw van Ali B heeft tot op heden helemaal niets van zich laten horen. Helemaal niets. Geen enkele reactie op het feit dat jouw man gewoon aangiftes van verkrachting tegen zich heeft liggen. Niet alleen geeft deze mevrouw geen reactie, blijkbaar is het hem allemaal vergeven.”

Clown

En nu is Breghje boos. “Breghje, wat ben jij voor een clown? (…) Ben je nou nog steeds gewoon samen met hem? Wat?! Vind je het echt niet bloedarrogant om met je hele gezin langs het zwembad te gaan liggen in een f*cking heel duur hotel in Dubai? Zou het niet wat chiquer zijn om even privé iets te huren en lekker daar met je gezinnetje te gaan liggen?”

Yvonne vervolgt: “Er zitten hier gewoon meiden in spanning die aangifte hebben gedaan van verkrachting tegen Ali B en die denken: moet hij niet nog een keer verhoord worden? (…) En dan ga je er zo insensitief mee om. Dat vind ik zo dom en ook totaal niet wat ik achter haar had gezocht.”

Makkelijk scoren

Wat vindt Yvonne van Breghje’s kritiek over het in beeld brengen van haar zoontje? Onzinnig, reageert ze. “Je ziet letterlijk echt geen ene moer. Het is zó korrelig dit filmpje, het is zo’n slechte kwaliteit. Breghje, er valt hier letterlijk niemand uit te herkennen en je ziet geen ene moer.”

Ze wijst er bovendien op dat Ali’s kinderen gewoon in zijn documentaire zaten en daarin ook aan het woord kwamen. “Het is heel makkelijk scoren wat je hebt gedaan, Breghje. Je dacht gewoon: waar kan ik de deugers mee aan mijn kant krijgen? Het zijn beelden van mijn kinderen!”

Sneer aan Vivienne

Eén van die deugers is Vivienne van den Assem, aldus Yvonne. “Je hebt altijd van die Truusjes, zoals Vivienne van Boulevard. Ik wist sowieso niet dat ze ooit iets vond. (…) Weet je wat heel erg is, Vivienne? Als je man meiden verkracht. Dat is pas erg! Dat is erg! Oké!”

Tot slot: “Breghje, laten we het vooral hebben over het feit waarom jij je man niet verlaat! Los van of de verkrachtingen bewezen gaan worden… He’s cheating on you! Onze family man snuift en zuipt heel jullie vermogen op. Hij gokt jullie vermogen weg. Wat sta je daar nou dom vakantie te vieren?”

Fragment

De reactie van Yvonne (vanaf 17:20):

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het walgelijk dat Breghje Kommers gewoon aan de zijde van Ali B blijft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen