Yvonne Coldeweijer lacht door Talpa betaalde roddelbobo’s uit

Yvonne Coldeweijer heeft gisteren in de talkshow van Beau van Erven Dorens de hoofdredacteuren van de drie grote roddelbladen uitgelachen. Deze door Talpa betaalde bobo’s lopen zó achter, giert ze.

Yvonne Coldeweijer © Beau

Waar het vroeger de roddelbladen waren die de tongen losmaakten in showbizzland, zijn het tegenwoordig de juicekanalen op internet die de gemoederen bezighouden. Juicekoningin Yvonne Coldeweijer had alleen afgelopen weekend al twee megaprimeurs, namelijk over de Jumbo-terreur van Glennis Grace en de mishandeling door Lil’ Kleine.

In de zak van John

Volgens Angela de Jong zijn het juist de roddelbladen die Yvonne en haar juicecollega’s groot hebben gemaakt. “John de Mol heeft uiterst slim de hoofdredacteuren van de roddelbladen in zijn zak zitten met een plekje bij Shownieuws”, aldus de opiniediva van het AD in haar invloedrijke column.

Ze doelt op Privé-baas Evert Santegoeds, Story-baas Guido den Aantrekker en Weekend-baas Bart Ettekoven. Alle drie krijgen ze geld van Talpa. “Daarmee is vanzelf een markt ontstaan voor de juice-kanalen die niet gebonden zijn aan de sterren of hogere journalistieke ethiek en wél alle smeuïge en vunzige roddels ongecensureerd de wereld in smijten.”

Beau kritisch

Beau van Erven Dorens denkt daar hetzelfde over, laat hij blijken in zijn talkshow. “Er is ook een interessant fenomeen, want we hebben roddelbladen met allemaal mannen aan de leiding. Drie van de vier worden betaald door Talpa. Ik zeg daar niet mee dat ze niet onafhankelijk zijn, maar dat helpt natuurlijk niet met je onafhankelijkheid.”

Dan tegen zijn tafelgast Yvonne Coldeweijer: “Zie je dat die wereld heel erg aan het draaien is? Dat Boulevard, Shownieuws en de roddelbladen zichzelf moeten hergroeperen?”

Yvonne lacht

Yvonne lachte de roddelbladen vervolgens uit. “Als je het hebt over weekbladen, dat is natuurlijk hilarisch, want die mannen die jij nu noemt… Dat loopt onwijs achter nu! Vroeger hadden ze nog wel een scoop en nu is het van: ja, dat hebben we allemaal al online gezien, Evert!”

Beau: “Jij schudt de hele roddeljournalistiek door elkaar.”

Yvonne: “Niet alleen ik hoor. Ik heb ook heel veel respect voor mijn andere collega’s. Juice Channel, RoddelPraat, die ook keihard hun best doen om dit soort dingen aan de kaak te stellen.”

Lief

Lief, vindt Jan Roos van RoddelPraat die opmerking. En dat terwijl hij al maanden overhoop ligt met Yvonne. Laatst dreigde Yvonne zelfs nog met een rechtszaak tegen Roddelpraat.

Jan: “Ik denk zomaar dat Yv helemaal geen aangifte gaat doen tegen Jan en Dennis. Ik denk dat Yvonne van RoddelPraat houdt en het liefste een vredespijpje wil roken. Nou, we zullen erover nadenken.”

Eén ding gemeen

Eén ding hebben Yvonne en Jan gemeen: ze ergeren zich allebei aan Story-baas Guido. Zij onlangs in de Quote: “O, ze zijn zo schijnheilig. Terwijl Guido den Aantrekker mij op tv belachelijk maakte, appte hij me even later: ‘Je bent een interessante persoonlijkheid, je weet toch: het is een beetje voor de bühne.'”

En Jan is boos op Guido, omdat hij de foto van Marco Borsato op de nieuwste Story-cover gejat zou hebben van RoddelPraat. “Die beelden van Borsato zijn van Roddelpraat, Guido!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de Story, Weekend en Privé over vijf jaar allemaal nog bestaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen