Youp van ’t Hek vreest Glennis Grace: ‘Met helm door de Jordaan’

Youp van ’t Hek durft door zijn agressieve buurtbewoonster Glennis Grace niet meer zonder helm over straat in Amsterdam, grapt de komediant in zijn column. “Ik doe een integraalhelm op.”

Youp van 't Hek en Glennis Grace © RTL

We hebben in Nederland een steeds groter BN’er-probleem. De ene na de andere ster ontspoort volledig en brengt daarbij andere mensen in gevaar. Vorig weekend heeft Glennis Grace de Jumbo in de Amsterdamse Jordaan op zijn kop gezet. Dat wangedrag van knokkende Glennis vindt cabaretier Youp van ’t Hek ongelooflijk.

Youp over Glennis

Youp schrijft vandaag over de ontspoorde sterren in zijn column in het NRC Handelsblad. De blunderende oud-kunstschaatsster in Op1 is een beetje aan hem voorbijgegaan. “Er gebeuren namelijk wel ergere dingen op de Nederlandse televisie. Knikkerende BN’ers bijvoorbeeld.”

“Of dat er uren aandacht wordt besteed aan een kleine rapper die zijn vrouw aan haar haren uit de auto heeft geholpen. Of over een zangeres die het personeel van een Jordanese buurtsuper het ziekenhuis in mept. Dit gebeurde allemaal bij mij om de hoek”, aldus de komediant.

Integraalhelm

De komende tijd past Youp extra goed op als hij in de Jordaan over straat gaat. “Ik loop voorlopig met een helm door mijn buurt. Een integraalhelm zelfs.”

“Waarom deze twee topartiesten zo agressief waren? Geen idee. Ik denk dat ze te lang werkloos binnen hebben gezeten. Dan ga je raar doen. En zij niet alleen. Alle Nederlandse Blijf-van-mijn-lijfhuizen zitten op dit moment overvol.”

Column

De column van Youp:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen