Sonja Bakker afgesnauwd na kritiek op Gordon: ‘Hou je mond!’

Sonja Bakker is nog maar net bekomen van de rel over het jatten van recepten of ze begint alweer anderen de maat te nemen. In haar nieuwe YouTube-show zet ze Gordon neer als dik en ongezond.

Sonja Bakker en Gordon © YouTube, RTL

Gordon neerzetten als dik en ongezond is nou niet zo wereldschokkend, maar Sonja Bakker is momenteel natuurlijk wel de laatste die een collega-BN’er op zijn plek zou moeten zetten. De eierkoekmevrouw is voor het oog van de ganse natie door de mand gevallen met haar afvalimperium en gaat nu een beetje bijdehand lopen doen op YouTube.

‘Te vaak uit eten!’

Sonja is begonnen met een nieuw praatprogrammaatje op internet waar gemiddeld zo’n 7.000 mensen naar kijken. Gisteren lanceerden zij en haar co-host Jacco Bosman een nieuwe rubriek over bekende mensen die zienderogen achteruitgaan qua gezondheid. Ditmaal was het de beurt aan Gordon.

Volgens Sonja is Gordon hartstikke dik en ongezond. “Hij is aan het jojoën en hij heeft suikerziekte. Gordon woont nu in Dubai, reist veel, heeft een druk leven en je ziet toch hè… Het uit eten gaan! Die man gaat zóveel uit eten! Dan drinken ze toch vaak een wijntje erbij en je ziet gewoon dat het ongezond is.”

‘Ga koken!’

Gordon moet maar eens wat vaker thuis gaan koken, zegt Sonja. “Ik wil letterlijk even mijn zorgen over Gordon uitspreken, over zijn voedingspatroon: zorg, Gordon, dat je wat meer thuis gaat koken! Gewoon lekker je aardappeltje, sperzieboontjes, een klein stukje vlees. Daar word je echt gezonder van en fitter! En niet alleen maar dat uit eten.”

Sonja denkt dat het haar plek is om Gordon een soort dinerverbod op te leggen. “Het is niet goed voor je! Het gaat toch weer gepaard met een wijntje, we weten hoe het gaat. Gewoon minimaal vijf keer in de week thuis kokkerellen! Gewoon even back to basic. Dat is goed voor Gordon. Niet altijd maar uit eten in die dure Dubai-restaurants, dat houdt niemand vol.”

‘Eierkoek in d’r waffel!’

Weekend-baas Bart Ettekoven is verbijsterd. “Kan iemand een eierkoek in die mevrouw d’r mond stoppen? Zodat ze in elk geval even niks zegt! Ik denk dat Sonja eerst even naar zichzelf moet kijken voordat ze kritiek gaat hebben op andere mensen. Die heeft echt flink onder vuur gelegen het afgelopen halfjaar én terecht! En dan gaat ze nu ineens andere mensen de les lezen”, zegt hij in Shownieuws.

Hij vervolgt: “Ik weet niet of dat daar nu het juiste moment voor is. Ze was ooit echt groot, we hebben het er vaak over gehad, en van de een op andere dag was het allemaal weg. Ze probeert dat nu met zo’n YouTube-kanaaltje een beetje op te vijzelen. Nou, daar kijken tussen de 5 en 12 duizend mensen naar, dus dat is eigenlijk gewoon helemaal niets.”

‘Mond dichthouden!’

Collega Patty Brard is het daarmee eens. “Ik denk eerlijk gezegd dat die man van haar het slechtste is wat haar ooit is overkomen. Daar is het eigenlijk allemaal down the drain mee gegaan. Snel geld maken met YouTube-kanalen waar niemand naar kijkt lukt niet. Deze mevrouw moet eigenlijk gewoon gaan schrijven en haar mond dichthouden.”

En Natacha Harlequin: “Je geeft mensen ongevraagd advies. Mensen kunnen ook medische klachten hebben waar je niets van weet. Hoe pijnlijk is dat dan?”

Fragment

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Buiten Gordons overgewicht om: is het Sonja Bakker haar plaats om andere BN'ers te bekritiseren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen