RTL reageert op Carlo Boszhard-rel: ‘Story onder druk gezet? Onzin!’

RTL wil niet inhoudelijk reageren op de beschuldigingen aan het adres van Carlo Boszhard. Wel is het volgens de zender onzin dat zij de hoofdredacteur van Story onder druk zouden hebben gezet.

Carlo Boszhard © RTL

De Story riep in de eerste week van januari dat ‘een tv-presentator zich vergrepen zou hebben aan minderjarige jongens‘, maar het roddelblad is nooit meer met een naam over de brug gekomen. Presentator Jan Roos van de online hit RoddelPraat stelt nu dat het om Carlo Boszhard gaat. “Net als Ali B, net als Marco B, hebben we nu Carlo B.”

Kwalijke zaak

Het zijn zeer ernstige beschuldigingen aan het adres van Carlo. Wat vindt RTL ervan? Een woordvoerster laat weten: “Carlo heeft zelf een duidelijke reactie gegeven op de beweringen van Roddelpraat. Onze stelregel is dat we niet reageren op geruchten en anonieme bronnen.”

Ze vervolgt: “Wel vinden we het in algemene zin een kwalijke zaak dat er suggesties worden gewekt over ernstige zaken zonder feiten te noemen.”

Extern meldpunt

RTL wijst erop grensoverschrijdend gedrag zeer serieus te nemen. “Wij nemen sociale veiligheid heel serieus bij RTL en hebben een extern meldpunt, Bezemer-Shubad. Daar kunnen mensen melding maken van ongewenst gedrag. Mocht er sprake zijn van strafbare feiten, wordt daar adequaat naar gehandeld.”

Ze vervolgt: “Door je hier te melden of door aangifte te doen, weet je zeker dat een melding op de juiste manier wordt behandeld.”

Story onder druk?

Volgens Jan wordt de zaak van Carlo onder de pet gehouden. Hij beweert dat RTL de hoofdredacteur van Story, Guido den Aantrekker, onder druk heeft gezet. “Nadat het in de Story heeft gestaan, is Guido gebeld: ‘Met RTL. Als jij denkt dit te gaan brengen, dan spreekt niemand van RTL ooit nog met jouw blaadje.’”

Volstrekte nonsens, aldus RTL. “Dat RTL de hoofdredacteur van Story zou hebben gebeld om een verhaal te onderdrukken is klinkklare onzin.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Carlo Boszhard een kort geding moet aanspannen tegen RoddelPraat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen