Roos Schlikker woont vlakbij Glennis Grace: ‘Zoontje heeft grote bek!’

Roos Schlikker woont dicht in de buurt van Glennis Grace en winkelt ook wel eens bij de Jumbo die door de zangeres en haar 15-jarige zoontje is geterroriseerd. “Het verbaast me niets!”

Glennis Grace en Roos Schlikker © SBS 6

De Amsterdamse Jordaan-buurt leeft in angst nu Glennis Grace en haar 15-jarige zoontje op vrije voeten zijn gelaten, stelt verslaggever Aran Bade van RTL Boulevard. Dat moeder en zoon met een heuse knokploeg op de Jumbo zijn afgestormd, verbaast schrijfster Roos Schlikker niets. Zij woont ook in de buurt bij de familie Grace.

Grote bek

Roos vertelde het gisteren in de talkshow VI Vandaag. “Dat is mijn buurtsupermarkt. Ik woon daar vlakbij en ik kom daar wel eens. Glennis zie ik niet zo vaak, maar die zoon ken ik wel, ja.”

Johan Derksen daarop: “Die zoon herken je aan z’n elektrische sigaretten?”

Roos: “Nou, onder andere. En z’n grote bek. Dat is een pittige jongen, ja.”

Wilfred Genee: “En dan druk je je voorzichtig uit?”

Roos: “Ja, dan druk ik me heel diplomatiek uit.”

Buurtruzie

Wilfred: “Een vervelende jongen ook?”

Roos: “Nou, ik heb het wel eens met hem aan de stok gehad, ja. Ik wil het niet persoonlijk maken, maar het is een pittige jongen. Laat ik het zo zeggen.”

Johan: “Maar dat is toch een jochie van 15 jaar?”

Roos: “Dat is een jochie van 15 en toen ik het met hem aan de stok had, was hij 13. Ook schelden en vervelend zijn. Gedoe. Gedoe in de buurt.”

Wilfred: “Dus je verbaast je niet, als ik dit zo hoor?”

Roos: “Ehmmm, niet echt.”

‘Kaolosukkel!’

Glennis’ zoontje Anthony heeft een paar weken geleden nog een kijker van RoddelPraat bedreigd, die kritiek uitte op zijn moeder. In een voicebericht: “Broer, kom naar m’n f•cking buurt broer. Kaolo pisbroer. Kom het in m’n f•cking gezicht zeggen man. Schiet dan, schiet dan, kaolosukkel. Morgen één uur, als je er niet bent, ben je de l•l. Hij is de l•l broer.”

Het voicebericht werd een paar weken geleden uitgezonden in RoddelPraat (vanaf 9:30). “Broer, morgen als je er niet bent, kom met je kaologang. Broer, kom kom, praat stoer, broer. Morgen als je er niet bent, pis. Ik wil je zien morgen.”

Een vriendje van Anthony: “Broer, als je er dadelijk niet bent dan kom ik k°nkerhard trappen, duidelijk? Niet met onze k°nkervolk f°cken broer.”

RoddelPraat-host Jan Roos: “Ik vind het allemaal een beetje zielig, want wat dit soort jongetjes nadoen zijn gangsters. Dan zeggen ze: ‘Kom hier broer! Neem je pistool broer!’”

Echte liefde

Volgens Glennis zelf is dit gedrag juist echte liefde. Zij zegt in een oude aflevering van haar vlog, die door juicekanaal FawryNotSawry is opgerakeld: “Het is wel heel grappig want ik heb een interessant gesprek met m’n kind, dus Tony, als ik je nog wat mag vragen… Wat is liefde? We hadden het net over echte liefde, toch? Of iemand vast zou gaan zitten voor ons. En wat moet diegene dan ons hebben aangedaan?”

Anthony: “Weet ik veel. Misschien mishandeling. Maar kijk, als iemand mij mishandelt of mijn moeder, dan vermoord ik eigenlijk. Ik zweer het, waag nooit die kaolodingen te doen.”

Glennis: gierend van het lachen.

In gevaar?

Terug naar Roos: is zij nu ook in gevaar? Columnist Jan Dijkgraaf twittert: “Het zal niet voor niets zijn dat Roos Schlikker niet het achterste van haar tong liet zien. Zij heeft ook een huis en kinderen enzo.”

Een volger daarop: “RoddelPraat heeft al een keer wat appgesprekken en geluidsopnames van dat pestventje uitgezonden. Is totaal gekkie dus Roos zal inderdaad wel beetje oppassen met wat ze zegt.”

Fragment

De uitspraken van Roos:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen