Rob Goossens kritisch over ‘fluwelen handschoenen’ Johan Derksen

Rob Goossens, die sinds kort bargast is bij VI Vandaag, vindt dat Johan Derksen meet met twee maten. “John de Mol werd in vrijwel dezelfde situatie met fluwelen handschoenen aangepakt.”

Rob Goossens en Johan Derksen © SBS 6

Johan Derksen staat een stuk feller in de misbruikrel rond Ajax dan hij in de misbruikrel rond The Voice en Talpa zat. De voetbalanalist herhaalde avonden lang dat John de Mol absoluut niet van het misbruik bij The Voice kon hebben geweten, maar Ajax-directeur Edwin van der Sar krijgt van hem níet het voordeel van de twijfel.

Opmerkelijk

Merkwaardig, vindt oud-NPO 1-baas Ton F. van Dijk het. “Wel opmerkelijk om te zien dat de talkshowtafel die enkele weken geleden nog pal stond voor John de Mol (‘die van niets wist’) nu pleit voor het ontslaan van Edwin van der Sar (‘die natuurlijk iets wist’)…”, twittert hij.

Aanvankelijk springt Rob Goossens in de verdediging voor zijn nieuwe collega’s van VI Vandaag. “Kanttekeningen: bij Van der Sar zijn er signalen dat hij ervan wist, bij John de Mol niet, en De Mol is eigenaar van de toko, niet de directeur. Oproep tot ontslag zou tamelijk onzinnig zijn. Hoogstens kun je een moreel appèl doen.”

Daadkrachtig

Ton: “Van der Sar heeft meteen brief doen uitgaan en hulp aangeboden en Overmars er uit laten gooien. Dat is best daadkrachtig. Eens dat je John de Mol niet kunt ontslaan, je kunt wel aangeven dat je vindt dat hij dagelijkse leiding moet over geven aan ander.”

Rob: “Over dat ‘meteen’ valt te twisten… Ontslag Overmars was initiatief Raad van Commissarissen en niet van Van der Sar.”

Fluwelen handschoenen

Ton: “Je bent toch met me eens dat er een verschil is in de manier waarop werd geconcludeerd dat Van der Sar nu moet vertrekken en de bejegening en beoordeling van John de Mol?”

Dan geeft Rob toe dat hij Johan Derksen inderdaad een beetje hypocriet vindt. “Jawel hoor. Ineens is het weer ‘grote stappen snel thuis’, terwijl De Mol in vrijwel dezelfde situatie door vrijwel hetzelfde gezelschap met fluwelen handschoenen werd behandeld.”

Ton: “Precies. Dat valt op.”

Zwager

Een ander verschil is dat het bij John de Mol om zijn eigen zwager ging. Ton: “En z’n zus, een uitgever binnen het zelfde concern was op de hoogte van ernstige en geloofwaardige beschuldigingen aan adres Ali en deed niets binnen Talpa met die info. Maar die mogen gewoon blijven van de heren.”

Rob: “Dát vind ik een andere situatie. Heb ik ook eerder gezegd.”

GeenStijl-ster Bart Nijman: “Maar John wist het best, toch?”

Rob: “Ik vind het lastig te geloven van niet, maar ik heb nog geen overtuigend bewijs gezien dat hij het echt wist. Dat hij het had moeten weten, staat buiten kijf.”

Fragment

VI over Van der Sar:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Johan Derksen de aangewezen persoon om op tv mee te praten over seksueel misbruik?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen