Rachel Hazes aangevallen op RTL 4: ‘Ze loopt met André’s lijk te zeulen’

Het lijkt erop dat Rachel Hazes voorlopig geen zin meer heeft om RTL Boulevard te woord te staan. De eeuwige weduwe is gisteren op een meedogenloze wijze aangevallen in de showrubriek op RTL 4.

Rachel Hazes en Rob Goossens © RTL Boulevard

Rachel Hazes verdient al bijna twee decennia enorm veel geld aan de muzikale erfenis van André Hazes. Ze heeft nu een nieuw tv-programma bedacht waarin bekende artiesten zijn liedjes in een nieuw jasje steken: Hazes is de Basis. De première is zaterdagavond op SBS 6 en daarom gaf Rachel gisteren een interview aan Aran Bade van RTL Boulevard.

Hazes uitmelken?

Presentatrice Vivienne van den Assem zette de toon met haar aankondiging van het item. “Een musical, een boek, een concertreeks: laat het maar aan Rachel Hazes over om te zorgen dat we haar man André nooit zullen vergeten. Het volgende project staat ook alweer in de startblokken: Hazes is de Basis.”

Voice-over Jeroen Kijk in de Vegte: “Volgens Rachel is het geen gevalletje Hazes uitmelken, maar is het de hoogste tijd voor het programma.”

Aran confronteert Rachel

Dan kopt Aran hem in. Hij vraagt aan Rachel: “Soms wordt er ook gezegd: ‘Hoe groot moet het nog worden? Het wordt te veel geëxploiteerd!’ Wat vind je daarvan?”

Rachel: “Nou ja, mensen uit het vak zeggen het wel eens mooi: eigenlijk is André een soort Elvis in Nederland en de mensen krijgen van Elvis ook niet genoeg.”

Verdienmodel

Jeroen van der Boom, die Hazes is de Basis presenteert, verdedigt Rachel: “Zij houdt Hazes groot door die liedjes, ook nu weer, naar buiten te brengen. Dan gaan mensen allemaal weer roepen: ‘Verdienmodel!’ Natuurlijk, het is een bedrijf.”

Rachel: “Als je de mensen nog steeds blij kan maken met André, dan denk ik dat het alleen maar een win-winsituatie is. Het zou vervelender zijn als ik niets had gedaan denk ik, voor de mensen.”

Meedogenloze sneer

Direct na het item, waaraan Rachel dus uitgebreid haar medewerking verleende, maakt tv-kenner Rob Goossens in de studio een vernietigende opmerking over de eeuwige weduwe.

Rob: “Ik vind het oprecht knap hoe Rachel erin is geslaagd om André na z’n dood nog groter te maken dan hij bij leven was. Tegelijkertijd denk ik ook: arme Rachel, zoek eens een keer een nieuwe hobby, want straks is het twintig jaar na de dood van André Hazes en dan loop je nog stééds met het lijk te zeulen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen