Olcay Gulsen tegen Lil’ Kleine’s platenmaatschappij Sony: ‘Hallo?!’

Olcay Gulsen vindt het belachelijk dat de platenmaatschappij van Lil’ Kleine nog stééds geen reactie heeft gegeven. Ze heeft Sony Music erop aangesproken bij Op1. “Waar blijven jullie?”

Olcay Gulsen © Op1

Lil’ Kleine lijkt na ieder geweldsincident een fluwelen behandeling te krijgen van zijn al zijn partners. Ook zijn platenlabel Sony Music hult zich in stilzwijgen nu op beeld is vastgelegd hoe de rapper zijn vriendin Jaimie Vaes mishandelt. Daar tekende hij in september nog, ná de beruchte mishandeling op Ibiza, ‘de grootste Nederlandse muziekdeal ooit’ (zie onder).

Olcay kritisch

Olcay Gulsen heeft Sony Music, dat Lil’ Kleine een contract heeft aangeboden van naar verluidt zo’n 3 miljoen euro, er in Op1 op aangesproken dat het wel héél lang duurt voor ze met een reactie komen. Gisterenmiddag liet de muziekgigant nog weten ‘een statement voor te bereiden‘. Is Sony eerst al zijn financiële belangen aan het afwegen?

“Ik ben heel erg aan het wachten op Sony Nederland, want waar blijft dat statement?”, zegt Olcay. “Ze hebben ons beloofd dat ze een statement zouden geven over hun samenwerking met Lil’ Kleine.”

Laks

Het is bizar hoe Sony zich opstelt, vindt Olcay. “Hij heeft volgens mij het grootste contract ooit getekend als Nederlandse artiest bij Sony, een internationale club die toch ook wel heel erg bezig is met inclusiviteit, veiligheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ik vind het wel laks dat we daar al een hele dag op moeten wachten.”

Het is volgens Olcay heel erg nodig dat Lil’ Kleine eens op zijn plek gezet wordt, ook door een Sony. “Wat ik denk is dat geld de duivel is bij dit soort type jongens. Ik denk dat als je ze een beetje van hun geld, status en macht afneemt, ze wellicht meer met de realiteit in contact komen en ze eerder geneigd zijn om hulp te gaan zoeken voor hun problemen.”

Verantwoordelijkheid

Sony heeft een verantwoordelijkheid, zegt Olcay. “Als we ze allemaal op handen blijven dragen, denk ik dat die realiteit niet snel gaat komen en dit gedrag echt niet gaat veranderen.”

Spotify heeft Lil’ Kleine uit zijn eigen afspeellijsten gehaald. “Ik vind wel dat dat soort grote bedrijven maatschappelijke verantwoordelijkheid moeten nemen. Als ze echt massaal horen dat mensen er last van hebben en ze geen aanbevelingen willen van Lil’ Kleine, dan vind ik wel goed dat ze dat doen. Dan hebben ze wel hun maatschappelijke sensor aanstaan.”

Onbegrijpelijk

Imagodeskundige Bart Maussen vindt het uitblijven van Sony’s reactie ‘onbegrijpelijk’. “Ik begrijp niet waarom ze dat niet hebben gedaan. Ze zullen vast hoofdpijn hebben van deze man, want ze moeten nu wel iets doen. Sony is een goed bedrijf met een goede reputatie en iemand als Lil Kleine kan deze reputatie omver stoten”, zegt hij tegen RTL Nieuws.

“Ook al kost het een bedrijf als Sony heel veel geld om te cancelen: als je het niet doet is het nog kostbaarder, want dan heb je een slechte reputatie en wil niemand meer met je samenwerken.”

Luuk

Ook Luuk Ikink wordt ongeduldig:

Instagram

Lil’ Kleine schepte in september op over zijn miljoenendeal bij Sony:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waar denkt u dat Sony zich het drukst over maakt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen