Natacha Harlequin begrijpt Carlo Boszhard niet: ‘Neem je telefoon op!’

Natacha Harlequin begrijpt niet waarom Carlo Boszhard zijn telefoon niet opneemt als de Shownieuws-redactie hem belt. Hij kan maar beter snel reageren op de beschuldigingen aan zijn adres, zegt ze.

Natacha Harlequin en Carlo Boszhard © Shownieuws

Carlo Boszhard wordt door het programma RoddelPraat beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Belachelijk, vindt de RTL 4-presentator. Hij gaat nu aangifte doen van laster tegen zowel RoddelPraat als de presentator ervan, Jan Roos. Ondertussen stelt Shownieuws zich behoorlijk kritisch op tegenover Carlo.

Evert reageert

Privé-baas Evert Santegoeds begrijpt dat Carlo boos is, zegt hij in het programma. “Daar kan ik me iets bij voorstellen. Carlo is 52 en sinds 1989 regelmatig op tv te zien met zijn creatieve inbreng. Hij is een van de grootste tv-sterren van zijn generatie. Dan moet je zorgvuldig zijn op je imago en je goede naam. Hij gaat er juridisch werk van maken.”

Wel vindt hij de weg die Carlo kiest vreemd. “Ik heb hem geappt vanavond met de vraag: ‘Wat is dat toch met dat aangifte doen tegenwoordig? Waarom niet gewoon een kort geding?’ Zoals ik dat ook zo vaak heb meegemaakt. Dan kun je het morgen al uitvechten in de rechtbank. Daar heeft Carlo nog niet op willen reageren.”

Waarom aangifte?

Evert begrijpt niet zo goed waarom Carlo de makers van RoddelPraat niet direct voor de rechter sleept als hun beweringen niet kloppen. “Je ziet aan Marco Borsato hoe lang dat aangifte doen duurt. Dat was denk ik in oktober en we hebben er niets meer over vernomen.”

Hij vervolgt: “Als dit over mij gezegd zou worden en ik was Carlo Boszhard, dan zou ik gewoon zeggen: ‘Ik wil dit zo snel mogelijk de wereld uit.’ Wat is dat ineens met dat aangifte doen?”

‘Kan ook allebei’

Advocate Natacha Harlequin vindt dat ook vreemd. “Ja, iedereen heeft het strafrecht tegenwoordig ontdekt en denkt dat dat dé oplossing is voor alles. Nou, ik weet al jaren dat het dat niet is. Ik kan me wel voorstellen dat je voor eens en altijd laat weten: ‘Dit kan gewoon niet.’ Je zou ook allebei de wegen kunnen bewandelen.”

Ze vervolgt: “Waarom één? Je zou ook kunnen zeggen: ‘Ik doe een kort geding en tegelijkertijd een melding of een aangifte.’ Dat zou ook kunnen.”

Opgeblazen

Evert weet verder niets over deze kwestie. “We weten niet helemaal waar het over gaat. We komen in de archieven wel een zaak met een zekere Bram de Wijs tegen. Ook een soort YouTuber. Hij heeft een jaar geleden wat op zijn YouTube gezegd wat hij later heeft verwijderd. Dat Carlo aan zijn bil gezeten zou hebben. Later heeft hij dat verwijderd.”

De bladenmaker: “Als het dat verhaal is denk ik dat het een beetje wordt opgeblazen. Mochten er andere dingen zijn, dan horen we dat nog een keer en het liefst van Carlo zelf.”

Natacha kritisch

Carlo heeft alleen een statement gegeven op Instagram: “Zojuist vol ongeloof gekeken naar naar RoddelPraat waarin er leugens over mij verteld worden. Ik zal aangifte doen tegen Jan Roos en RoddelPraat wegens laster. Verbijsterd ben ik over het gemak waarmee mijn naam te grabbel wordt gegooid en er aannames worden gedaan die totaal niet waar zijn.”

Natacha begrijpt niet waarom Carlo verder niet reageert: “Shownieuws heeft geprobeerd om Carlo te benaderen om te vragen waar dit over gaat en wat zijn reactie is, maar hij nam niet op. Misschien is het wel goed om toch maar snel te reageren, omdat je dan weer ziet dat er wordt gespeculeerd. En dat moet natuurlijk niet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen