‘Mick van Wely in elkaar geslagen na vieze opmerking in de kroeg’

Telegraaf-journalist Mick van Wely heeft zich in het verleden ook al eens schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag en kreeg toen klappen, stelt BN’er-kenner Farja Farvardin.

Farja Farvardin en Mick van Wely © YouTube, RTL

Mick van Wely is op non-actief gezet door het moederbedrijf van De Telegraaf, omdat hij zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Behoorlijk pijnlijk, omdat hij soortgelijk gedrag van andere bekende mannen nog zat te analyseren en becommentariëren in de krant en op televisie.

In elkaar geslagen

Wat weet Farja Farvardin (FawryNotSawry), van de showrubriek De RoddelLoog, hiervan? “Ik heb er ook dingen over binnengekregen, namelijk dat hij dit vaker heeft gedaan bij vrouwen en dat hij ook echt wel is aangesproken op zijn gedrag. Maar goed, hij is dus gewoon doorgegaan en dacht van: joh, wat kan mij het schelen.”

Een bron zegt tegen hem: “Twee jaar geleden zaten we in de kroeg en hij was er ook. Hij zat hier tegen al die vrouwen seksopmerkingen te maken, of ze trio’s wilden. Uiteindelijk is hij door een man in elkaar geslagen en een week niet op de redactie gekomen.”

Farja: “Dit is een heel goede bron van mij die dit naar mij heeft gestuurd.”

Kroegpraat

Volgens co-presentator René Watzema is dit gewoon kroegpraat. “Geloof me: de tijden dat ik in kroegen kwam, gebeurde dit eigenlijk alleen maar. Als je een man hoort schreeuwen in kroegen en clubs tegen vrouwen… Als je aan een bar staat waar iedereen aan het drinken is en er staan allemaal vrouwen omheen…”

“Geloof mij: het enige wat je ziet is nog net geen aanrandingen. Er wordt gewoon veel gezegd tegen de ander. Wanneer is het grensoverschrijdend? In een kroeg zoek je elkaar op, ben je met elkaar bezig en sta je te flirten.”

Farja: “Ja, maar er is wel een bepaalde grens.”

Thuisblijven

René: “Ja, maar hij vraagt of hij een trio met die meiden zou mogen doen. Is dat grensoverschrijdend? Wanneer ga je dan te ver? Is het een grap of wat is er aan de hand? Is het dan wel verdiend dat hij in elkaar wordt geslagen? Wat mag ik wel vragen? Mag ik je nummer? Of mag ik dat ook niet vragen? Of: wil je wat te drinken?”

Farja: “Ja, op dit moment moet je als man zijnde gewoon heel voorzichtig zijn.”

René: “Ja, je kunt beter thuisblijven.”

RoddelLoog

De nieuwste aflevering van De RoddelLoog:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mick van Wely vroeg in een kroeg aan meiden of ze een trio wilden. Kroegpraat of grensoverschrijdend gedrag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen