Meilandjes op bijstandsniveau of toch niet? ‘Ze neppen de boel!’

De Meilandjes wekken argwaan in de Uithoornse buurt waar ze hun programma Chateau Bijstand opnemen. Meerdere buurtbewoners denken dat ze de boel neppen en klikken bij de juicekanalen.

Chateau Bijstand © William Rutten

Martien, Erica en Maxime Meiland zitten middenin de opnames van Chateau Bijstand, waarvoor hun leefbudget een maand lang wordt teruggeschroefd naar bijstandsniveau. Na de onthulling dat hun ‘bijstandswoning’ in werkelijkheid 1.750 euro per maand kost – wat een koppel in de bijstand nóóit kan betalen – duiken nu klikkende buurtbewoners op.

‘Ze slapen er niet!’

Wat zeggen deze buurtbewoners tegen het juicekanaal Juice Channel? “Jaa ze waren hier, maar ze moeten dus een maand in dat huis zitten, alleen zijn ze vanavond weggegaan.Dus ik denk dat ze elke dag gewoon terugkomen en doen alsof ze hier pitten. Ik ga alles in de gaten houden”, zegt een van hen.

Dat Juice Channel daadwerkelijk contact heeft met buurtbewoners, blijkt uit foto’s van de opnames die het in handen heeft. Op deze manier wordt het voor de Meilandjes natuurlijk bijzonder lastig om de kluit te belazeren.

Kaaskraam

Een andere foto die Juice Channel in handen heeft gekregen, is gemaakt vanachter de toonbank van een kaaskraam waar de Meilandjes op dat moment inkopen doen. “Martien en Erica zijn gisteren voor opnames naar de markt gegaan. Dat lijkt misschien goedkoop, maar op de markt verkopen ze allemaal verse producten waardoor het ook duurder is.”

Hebben de Meilandjes inkopen gedaan met een bijstandsbudget? Nee, aldus deze bron, vermoedelijk een verkoopster van de marktkraam. “Onze bron geeft aan dat ze voor maar liefst 30 euro aan kaas hebben gekocht bij de kaaskraam.”

Deze kaaskraam is echt belachelijk duur, zegt een andere buurtbewoner. “Hahaha is inderdaad een ontzettend dure kraam. Als je er krapjes bij zit loop je daar met een bocht omheen.”

Talpa ontkent

Vanuit het Talpa-kamp ontkennen ze dat de Meilandjes valsspelen, al zijn de geruchten ook hen niet ontgaan. Shownieuws-deskundige Bart Ettekoven gisteren: “Ik heb wat makers gesproken, want als zo’n serie van start gaat gaan er toch altijd weer geruchten, van: ze doen even wat opnames en vervolgens gaan ze weer naar die villa.”

En, klopt dat? Nee, roept Bart. “Ze hebben me écht verzekerd – ik heb het van meerdere kanten gehoord – dat daar écht geen sprake van is. Ze zitten écht gewoon in dit huis. Daar slapen ze en leven ze.”

Dure woning

En wat vindt Bart van die dure woning van 1.750 euro per maand? “Nu zeggen heel veel mensen: ‘Dat kan iemand met een bijstandsuitkering niet betalen, dus daar gaat het al mank en daar spelen ze al vals.’ Maar je kunt het in dit geval eigenlijk nooit goed doen, want als ze wél echt in een sociale huurwoning hadden gezeten, dan hadden we waarschijnlijk het hele lang over ons heen gehad.”

Waarom? “Want dan hadden ze gezegd: ‘Nu zitten de Meilandjes daar een maand in, daar had ook een gezin in kunnen zitten in dat huis.’ Met dat in het achterhoofd hebben ze gezegd: ‘We willen niet een huis uit de sociale sector bezetten voor een maand of twee maanden.’”

‘Het is vreselijk!’

De Meilandjes hadden natuurlijk prima een échte sociale huurwoning kunnen betrekken. De steenrijke tv-familie heeft immers een buitengewoon comfortabele miljoenenvilla, die ze een maand lang te ruil aan hadden kunnen bieden. Het is veelzeggend dat dat kennelijk voor niemand een optie was.

Ondertussen klaagt dochter Maxime erop los voor de camera van Shownieuws: “Het gaat wel goed. We zijn natuurlijk met elkaar, dus wat dat betreft slepen we elkaar er doorheen. We hebben het onderling heel erg gezellig, maar ja, qua budget is het natuurlijk vreselijk. Ik kan eigenlijk niet anders zeggen. Er is ook geen wijn, of héle goedkope wijn.”

Stories

Enkele stories van Juice Channel:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De Meilandjes resideren voor hun bijstandssoap in een huurwoning van 1.750 euro en shoppen bij de kaasjuwelier. Doorgestoken kaart?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen