Meilandjes cashen weer met reclame: ‘Boycot was tijdelijk dipje’

Martien en Maxime Meiland schitteren alweer een paar weken in een reclame van het spelletje Dice Dreams. Is de boycot na Erica’s uitspraken over de islam alweer voorbij? “Het was een tijdelijk dipje.”

Maxime en Martien Meiland © YouTube

Het was eind vorig jaar een enorme hype onder adverteerders om zich publiekelijk te distantiëren van de tv-familie Meiland. Moeder Erica had wat geroepen over de islam en uit angst voor racismeverwijten trok het ene na het andere bedrijf de handen af van de Meilandjes. Met name dochter Maxime werd behoorlijk hard getroffen.

‘Het stormde eventjes’

Inmiddels schitteren Martien en Maxime alweer enkele weken in een reclame van het spelletje Dice Dreams (zie onderstaand). Betekent dit dat ze weer in trek zijn bij adverteerders? Ja, zegt zijn biograaf Jan Dijkgraaf in de Weekend. “Het is altijd zo dat het even stormt met zo’n rel en dan trekken mensen zich terug, maar dan gaat het weer liggen.”

Daar zijn de Meilandjes niet uniek in, legt Jan uit. “Dat zag je bij VI en de rel met Akwasi ook. Alleen, heel veel adverteerders deden alsof ze zich bij de Meilandjes terugtrokken, maar daar liep niet eens meer een nieuwe campagne mee. Die springen dan even lekker op de bagagedrager.”

Tijdelijk dipje

Jan stelt dat de aanvragen weer binnendruppelen bij de Meilandjes. “Sinds een maand komen de adverteerders langzaamaan weer terug, of er komen nieuwe voor in de plaats. Zeker Maxime, die er niks mee te maken heeft gehad, heeft er wel echt last van gehad. Maar het blijkt dus een tijdelijk dipje te zijn geweest.”

Er gingen geruchten dat Maxime in de financiële problemen zou zitten, maar dat is volgens Jan onzin. Hij wijst er bijvoorbeeld op dat ze er nog steeds geen oren naar heeft om een lucratieve biografie uit te brengen. “Daaruit blijkt maar weer: zij zit bepaald niet in geldnood.”

Reclame

De bewuste reclame met Martien en Maxime:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen