Mattie Valk ondergekotst door Soundos El Ahmadi: ‘Grote klootzak’

Mattie Valk wordt volledig ondergekotst door comédienne Soundos El Ahmadi. Ze was naar Qmusic aan het luisteren en moest toen opeens denken aan de legendarische Mattie & Wietze-ruzie.

Mattie Valk, Marieke Elsinga en Soundos El Ahmadi © Qmusic, NPO

De beroemde Mattie & Wietze-radioruzie in een notendop? De heren zouden in 2017 samen overstappen van Qmusic naar Talpa Radio, om daar dé gezichten van Sky Radio te worden. Op het laatste moment besloot Mattie tóch bij Qmusic te blijven, naar verluidt in ruil voor zes ton en een Tesla. Wietze was woest en zijn boze brief lekte uit via De Telegraaf.

Soundos gaat los

Inmiddels is Mattie Valk met zijn nieuwe co-host Marieke Elsinga veel succesvoller dan hij vroeger met Wietze de Jager was. Ongelooflijk eigenlijk, zegt Soundos El Ahmadi op Instagram. “Oh man, ik deed net mijn radio aan en ik zat naar Qmusic te luisteren. Weten jullie nog? Ik moet dan elke keer denken aan Mattie.”

Ze vervolgt: “Die had toen jaren geleden zijn beste vriend Wietze genaaid voor een Tesla en geld. Voor een Tesla en geld! Ik weet niet, maar het pr-team van Qmusic moet eens een keer een prijs ontvangen, want deze gast… Heel Nederland haatte hem, hè? Heel Nederland had een hekel aan hem en alle artiesten zeiden: ‘We komen nooit bij je langs!’”

Grote klootzak

Het pr-team van Qmusic is heel slim, zegt Soundos. “Hun pr-team is genius! Zo slim! Ze hebben van de grootste klootzak die z’n beste vriend heeft genaaid voor een Tesla en geld… Die pr-machine hebben ze gebruikt jongen om van hem een leuke spontane jongen te maken! Daardoor is iedereen vergeten dat hij z’n beste vriend heeft genaaid!”

Ze vervolgt: “Een klootzak zijn, daar kun je gewoon carrière mee opbouwen! Q is good for you! Echt, het pr-team van Qmusic moet een prijs winnen man. Geef die mensen een lintje. Wat een toppers zeg. Van iemand die gehaat is zie je nu overal die posters, ze winnen prijzen, terwijl hij gewoon de grootste klootzak van Nederland is. Q is good for you!”

Slim concept

Soundos begrijpt er niets van. “Wow, ik wou dat ik een klootzak was, echt waar. Het is gewoon een slim concept man: van iemand die de meest gehate persoon van Nederland is een soort van boy next door te maken. Van: o my god, hij is gewoon heel normaal! Natuurlijk, hij naait je voor een Tesla en voor heel een geld!”

Ze vervolgt: “Hij zou z’n moeder nog verkopen voor een Tesla. Maar nee man, maak van hem de boy next door en de leuke buurman. Wel die buurman die op een gegeven moment een hele familie gewoon neerknalt en dat die buren dan zeggen: ‘Nou, dat hadden we nooit van hem verwacht. Dat zagen we nooit aankomen. Het was zo’n lieve gast!'”

Douze points

Een wolf in schaapskleren, vindt Soundos hem. “Die gast… En dan opeens loopt hij het winkelcentrum in en: pam pam pam. Hahaha! Q is good for you! Ah, dat pr-team, douze points.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

We zijn inmiddels jaren verder: wie denkt u dat de échte kwade genius was in de Mattie & Wietze-ruzie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen