Linda de Mol gefileerd: ‘Ga ergens anders huilen en verman jezelf!’

Linda de Mol krijgt een flinke veeg uit de pan na haar emotionele verklaring, waarin ze keihard uithaalde naar haar critici. “Ga even uithuilen bij wat vriendinnen en verman jezelf!”, luidt de kritiek.

Victor Vlam en Linda de Mol © NPO

Het is een rampjaar voor Linda de Mol. De man met wie ze de afgelopen vijftien jaar samen was, Jeroen Rietbergen, blijkt een van de vier hoofdrolspelers in het grootste showbizzschandaal ooit in Nederland. De bandleider van The Voice of Holland wordt verdacht van seksueel grensoverschrijdend gedrag en er ligt nu zelfs een aangifte tegen hem.

Linda’s meltdown

Jeroen sleurde Linda mee de afgrond in door te beweren dat zij al járen wist van zijn seksuele wangedrag bij The Voice. Tot overmaat van ramp onthulde de Volkskrant vorige week ook nog dat Linda al anderhalf jaar op de hoogte was van de misbruikbeschuldigingen aan het adres van Ali B, een van Jeroens collega’s bij The Voice of Holland.

Linda heeft er afgelopen weekend een emotioneel statement uitgegooid. Ze ontkende dat ze heeft geweten van het seksuele wangedrag van Jeroen, maar bekende dat ze op de hoogte was van Ali’s misdragingen. Een miskleun was haar lelijke uithaal naar bekende mediacollega’s als Beau van Erven Dorens en de ‘sneue, intens valse’ Angela de Jong.

Slechte verklaring

Victor Vlam, de Amerikakenner die ook wel bekend is als de Lucille Werner-killer, maakt in zijn podcast De Communicado’s gehakt van Linda’s verklaring. “Ik moet je eerlijk zeggen: ik vind het echt een van de slechtste verklaringen die ik ooit heb gezien. Het probleem van deze verklaring is dat ze boos is en ze zich laat gaan.”

“Dat heb je wel vaker, dat als je boos bent dat je denkt: als ik de hele wereld laat zien hoe boos ik ben, dan zullen ze vanaf nu wat aardiger tegen mij zijn. Je weet gewoon dat dat niet gaat gebeuren. Wat ik wél denk dat er gaat gebeuren is dat mensen zoals Rob Goossens, Beau en Angela de Jong hierdoor een platform krijgen om haar verder aan te vallen.”

Heel groot risico

Linda is heel onverstandig bezig, aldus Victor. “Wat ook een heel groot risico voor Linda de Mol is, is dat deze verklaring terug in haar gezicht komt op het moment dat blijkt dat zij misschien tóch dingen verkeerd heeft aangepakt. Vanwege haar positie zou het best kunnen dat ze gewoon ergens onzorgvuldig is geweest.”

“Met alle goede bedoelingen realiseert ze zich dat op dit moment misschien niet – en ik kan me voorstellen dat ze nu die overweging niet rationeel kan maken – maar tegelijkertijd: je moet er ook wel een klein beetje rekening mee houden dat je niet goed hebt gehandeld en dan heb je er geen baat bij om al deze mensen in één keer keihard weg te zetten.”

‘Verman jezelf!’

Victor vindt de verklaring van Linda te emotioneel. “Ik had haar echt geadviseerd om dit echt absoluut niet te doen. Dit is echt onverstandig. Als je je zo ontzettend gelukkig mag prijzen met het feit dat je altijd heel veel positieve dingen uit de media hebt gehaald, dan moet je je wanneer er iets speelt (…) ook echt even kunnen inzien dat je dan kritiek krijgt.”

Eigenlijk huilt Linda gewoon op de verkeerde plek, vindt Victor. “Ik moet je heel eerlijk zeggen: ik vind het ook wel een klein beetje gezeur hoor. Verman jezelf, neem even een kop warme chocola, ga even uithuilen bij vriendinnen, maar doe dit niet publiekelijk in het openbaar.”

Problematisch

Waar Linda écht te ver mee gaat, is het beledigen van mediacollega’s, vindt Victor. “Wat sommige delen van deze verklaring problematisch maken zijn woorden als ‘die sneue, intens valse Angela de Jong’. Ze laat zich zó gaan.”

Ze handelt heel erg out of character, stelt hij. “Het is zó’n contrast met de Linda de Mol die we kennen, die normaal gesproken heel goed is in het ophouden van die façade, die het pr-technisch gezien fantastisch doet en altijd het juiste imago weet te projecteren. Linda de Mol lijkt ineens een heel ander persoon geworden.”

Mislukte strategie

Victor is niet de enige die gehakt maakt van Linda en haar verklaringen over de Voice-rel. Het vakblad Adformatie heeft alle drie de verklaringen van Linda op een rij gezet en die stuk voor stuk gefileerd.

Het stuk van Adformatie, met de kop ‘Linda de Mol en een mislukte communicatiestrategie via statements’, kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen