Lil Kleine’s advocaat boos op agent die lekte dat rapper moest huilen

De advocaat van Lil Kleine is boos op de vermeende agent die heeft gelekt dat de rapper zo moest huilen op het politiebureau. “Wat mij betreft is daar het laatste woord nog niet over gezegd.”

Lil Kleine © NPO

Lil Kleine is gisteren op vrije voeten gesteld na drie nachten te hebben doorgebracht in een politiecel. Hij zat vast vanwege de door Yvonne Coldeweijer gepubliceerde video waarop te zien is hoe hij zijn vriendin Jaimie Vaes mishandelt. Een vermeende politieagent is tegen een potentiële date uit de school geklapt over zijn beroemde gevangene.

Huilende Kleine

Het juicekanaal Reality FBI heeft gisteren een Snapchat-gesprek gepubliceerd tussen de vermeende agent in kwestie en zijn potentiële internetdate. De agent stelt daarin dat Lil Kleine zo enorm moest huilen en dat hij bovendien niet wil eten. “Jaaa hij zegt ‘heb spijt’ enzo. Ik moest ook foto’s maken, hahaha, daar had hij echt geen zin in.”

Als deze vermeende agent niet bluft maar echt de waarheid spreekt, dan is dat natuurlijk een grove schande. Een agent hoort immers discreet te zijn en niet tegen wildvreemden op te scheppen over zijn beroemde gevangenen. Wel schetst het weer een aardig beeld van hoe klein Lil Kleine eigenlijk is zonder zijn creditcards en uiterlijk vertoon.

Trillende Kleine

Het is immers niet de eerste keer dat Lil Kleine na een arrestatie verandert in een bang jongetje. Tijdens zijn arrestatie op Ibiza, ook voor het mishandelen van Jaimie, was hij vorig jaar doodsbang. “Uiteindelijk hadden ze Lil’ Kleine gevonden en iedereen dacht: die gaat nu schelden en die wordt boos”, vertelde Albert Verlinde na gesprekken met getuigen.

“Maar hij stond alleen maar te shaken en te trillen van pure angst, omdat het toch ineens het uur van de waarheid was. Hij dacht: shit, hier staat de politie tegenover me, op Ibiza. De Guardia Civil, niet makkelijk. Hij schijnt op dat moment al gevraagd te hebben of als Jaimie haar aangifte introk, hij dan vrijuit zou gaan.”

Advocaat boos

Terug naar de praatgrage Amsterdamse agent: de politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar dit mogelijke lek: “Wij hebben de screenshots ook gezien. We doen onderzoek of het een medewerker van ons is. Dat is nu de vraag. Dit hoor je zeker niet te doen als je bij het cellencomplex werkt. Je hoort integer met informatie om te gaan.”

De advocaat van Lil Kleine, Nienke Hoogervorst (de vriendin van Bram Moszkowicz die ooit de tv-talentenjacht De Nieuwe Moszkowicz won), is woest. “Het lijkt mij uitstekend dat daar onderzoek naar wordt gedaan. Wat mij betreft is daar ook nog niet het laatste woord over gezegd”, zegt ze in Shownieuws.

‘Dit kan niet!’

Een politieagent kan dit soort informatie niet lekken, briest Nienke. “Het kan natuurlijk niet zo zijn dat iemand die daar werkt, kennelijk toegang heeft tot het cellencomplex, kennelijk ook te veel vrije tijd heeft en dat soort berichten de wereld in slingert.”

John van den Heuvel is het met dat aspect eens, vertelt hij in RTL Boulevard. “Dat kan niet en dat mag niet. Ik vind wel dat zo iemand daarop moet worden aangesproken. Dan ben je natuurlijk niet goed bij je hoofd. Het is ook niet professioneel.”

Snapchat

Een deel van de Snapchat-gesprekken:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Lil Kleine zonder zijn geld en status stiekem gewoon een enorm watje is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen