Lil’ Kleine onder vuur na voorstel om uitvaart Rayan (5) te betalen

Lil’ Kleine ligt onder vuur vanwege zijn barmhartige voorstel om de uitvaart van de 5-jarige Rayan te betalen, die afgelopen weekend niet meer bleek te leven na zijn val in een 35 meter diepe waterput.

Lil' Kleine © William Rutten

Het hartverscheurende verhaal over het 5-jarige jongetje Rayan dat na een dagenlange reddingsoperatie niet meer in leven bleek, werd door Lil’ Kleine aangegrepen om zich van zijn barmhartige kant te laten zien. Hoewel de rapper bekendstaat om zijn extreem gierige karakter, stelde hij voor om Rayans uitvaart te betalen.

Lil’ Kleine wil betalen

De controversiële Lil’ Kleine op zijn Instagram-pagina: “Ik wil graag alle uitvaart koste betalen voor deze kleine strijder… met wie kan ik in contact komen om dit te laten gebeuren.”

Er is felle kritiek op Lil’ Kleine, omdat hij volgens critici dondersgoed weet dat er alleen in Marokko zelf al zó enorm veel medeleven is dat het geld van een of andere Nederlandse rapper echt niet nodig is. Sterker nog: het Marokkaanse hof zal vermoedelijk de kosten van de uitvaart op zich nemen.

Felle kritiek

Lil’ Kleine wordt overladen met negatieve reacties. Alleen al op de Facebook-pagina van Shownieuws krijgt hij er duizenden te verwerken. “Als je zoiets wil doen waarom dit aan de grote klok hangen? Nobel en oprecht zou het zijn door het gewoon voor jezelf te houden!”, zegt Robin, wiens reactie de meeste likes krijgt.

En Priscilla krijgt met haar reactie de op een na meeste likes: “Aandachtsgeil mannetje. Omdat je vermeend je partner de tyfus in geslagen hebt en door een gedeelte van Nederland wordt uitgekotst nu dan maar proberen om over het kinderlijkje van Rayan positieve publiciteit proberen te generen. Had dit gewoon als privépersoon privé geregeld!”

‘Dan ben je pas een held!’

Veel mensen roepen Lil’ Kleine op om niet zo te koop te lopen met zijn ‘barmhartigheid’. Zo zegt Connie: “De koning van Marokko betaalt de kosten. Maar er zijn nog meer hele verdrietige mensen op de wereld die hun kind of dierbare verloren zijn en waar de centjes van die Kleine zéér welkom zijn hoor. Het zou hem sieren als hij betaalt zonder dat te melden. Dan ben je pas een held!”

En Mike: “Ik vind het vreselijk wat er gebeurd is… Maar om op deze manier positief in het nieuws te willen komen, moet Jorik gewoon niet doen, 🙏 sorry.”

Nasrdin reageert

Steracteur Nasrdin Dchar, die Marokkaanse roots heeft, hoopt dat Lil’ Kleine alsnog iets goeds doet met zijn geld. Hij zegt: “Hey Lil’ Kleine. Super genereus van je dat je de uitvaart van Rayan wilt betalen. Waarschijnlijk is dat niet meer nodig als ik zo de berichten hoor.”

“Maar weet je, nu je aangeeft iets te willen betekenen, is het misschien een idee om te kijken hoe een ongeluk als deze voorkomen had kunnen worden. En het antwoord daarop is vrij simpel: goede waterputten bouwen op plekken waar het hoognodig is. Dus dacht ik: is het niet een idee om met jouw netwerk en vermogen een waterputten-project op te starten?”

Stories

De Insta-stories van Lil’ Kleine en Nasrdin:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Lil' Kleine's barmhartige voorstel: authentiek of pr-momentje?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen